Dragan Nikolić, direktor studija za animaciju Iervolino Studios u Srbiji

Crtaći iz domaće kuhinje

Animirana serija ,,Puffins Impossible”u kojoj su likovi pafini, ptice koje liče na pingvine i papagaje, a glavni junak inspirisan Džonijem Depom, može da nosi oznaku „made in Serbia” jer su ga u potpunosti napravili domaći kreativci

Ovaj animirani serijal je kreiran u Iervolino Studios, u vlasništvu italijanske kompanije Iervolino & Lady Bacardi Entertainment. Kompanija radi u Novom Sadu i Beogradu, a pokrenuli su i interni trening centar u kome rade na usavršavanju kreativnih radnika, govori u intervjuu za Novu ekonomiju direktor Dragan Nikolić.

Pafini su u aprilu ugledali svetlost dana na onlajn platformama, kao što su Apple TV, Amazon Prime, Google Play, ali još uvek ne može da ih gleda publika u Srbiji. Kada će tako nešto biti moguće? 

Spremamo se da ,,Puffins Impossible” uskoro gledamo u Srbiji. Za sada možemo da podelimo informaciju da će serijal biti dostupan preko Telekoma i RTS na televizijskom programu. Što se tiče striming platformi, još uvek nemamo potvrde za Srbiju, nadamo se da će se naći i na platformama koje mi ovde gledamo.

Kakve su prve impresije nakon lansiranja serije? 

Dok čekamo statistike sa platformi, možemo da podelimo nezvaničnu informaciju da je serijal veoma gledan u prvih mesec dana emitovanja. Na IMDB je ocenjen sa 9,6.

Dovoljno je da vam kažem da već potpisujemo ugovor za naredne sezone. U planu je kreiranje još pet sezona ove godine, što je još dodatnih 90 epizoda. Do sada su snimljene 54.

Serijal je kreiran u Jervolinu studiju, a produciran u Arhangel didžital studiosu (Archangel Digital Studios) Miloša Bikovića.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.