Stres i kako ga zalečiti

Sve je u vašoj glavi

Kad mi se sve skupi, od ljubavnih do poslovnih jada, gužvi po prevozu, ćudljivog vremena, primitivizma komšija koji ne znaju da otpozdrave ili bacaju đubre s prozora, psećih govanaca po trotoarima... kad počnem da se brecam na sve sa kojima dođem u kontakt, ja lepo odem u Bulevar kralja Aleksandra. Taj niz starovremskih radnji od Vuka do Cvetka obezbeđuje mi minimum potrošačkog dostojanstva

Stres, onaj negativan, po definiciji je reakcija ljudskog organizma na nepovoljne faktore iz radnog i životnog okruženja i može u vama da napravi hormonski haos sa nesagledivim posledicama. I, kao što su okidači individualni, tako se i reakcije razlikuju od čoveka do čoveka, kao i načini odbrane, premda se u njima mogu naći i neki zajednički imenitelji.

Mnoge se žene, recimo, leče šopingom, a ja takođe ne sasvim specifično - kupovinom obuće. Kad mi se sve skupi, od ljubavnih do poslovnih jada, gužvi po prevozu, ćudljivog vremena, primitivizma komšija koji ne znaju da otpozdrave ili bacaju đubre s prozora, psećih govanaca po trotoarima... kad počnem da se brecam na sve sa kojima dođem u kontakt, ja lepo odem u Bulevar kralja Aleksandra. Taj niz  starovremskih radnji od Vuka do Cvetka obezbeđuje mi minimum potrošačkog dostojanstva, dok izvikani tržni centri, kao odviše glamurozni, produbljuju u meni osećaj gubitništva. Jer za njih nemam para, a posebno u tim navrat-nanos situacijama kad stres pokulja iz svake pore i dovodi me do predeksplozije. 

Kako je ponuda modela po izlozima sezonski slična (i to ne samo u okviru Bulevara), stihijski biram metu, a onda se latim meni najlepših sandala, čizama, mokasinki... sa rafa, unapred se ogradivši od bahaćenja predviđenom sumom od 2.000-3.000 dinara. Ona ne garantuje bogzna kakav kvalitet, ali još uvek nudi vrlo primetnu razliku između starih, lošim hodom izanđalih gilja, i novih, još neobeščašćenih ičijim stopalom. 


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.