DA

Vlast na kašičicu

U nekim drugim okolnostima informacija da je formirana gradska vlast u Beogradu ne bi privukla baš toliko pažnje, ali kada država u izuzetno složenim okolnostima zvanično ima samo predsednika, čak i to je pozitivna vest. Samo da parlament i novu vladu ne dobijemo kad rat, glad i apokalipsa već prođu.

Čišćenje

Studentkinje Arhitektonskog fakulteta pokrenule su Instagram stranicu na kojoj je objavljen niz svedočenja o maltretiranju i seksualnom uznemiravanju od strane jednog od profesora tog fakulteta. Tako je do javnosti dospeo još jedan slučaj kakvih je u ovoj zemlji, nažalost, bezbroj, a mi smo tek u fazi grebanja po površini. Biće prljavštine, ali kao i svaki put, čišćenje je neophodno. 

Iznuđena dobrota

Vlada Srbije najavila je da će izdvojiti oko tri miliona evra za pomoć deci i izbeglicama Ukrajine. U nizu pogrešnih i nečasnih stavova i poteza, ovo je slamka normalnosti i civilizovanosti, pa možda i zametak jednog drugačijeg i razumnijeg ponašanja države u veoma izazovnim vremenima. Hajde bar da se nadamo.

Terapija

Broj korisnika elektronskog i mobilnog bankarstva je u poslednjih godinu dana porastao za 11,6, odnosno 37,5 odsto. U istom periodu, broj onlajn prodavnica u Srbiji porastao je za 627. Izgleda da je tačno ono da šoping nije samo kupovina, već i vid terapije. U ovom slučaju elektronske, ali jednako nasušne. 


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.