Aktiviran SMS broj 7300 za podršku ugroženima u borbi protiv korone

Catalyst Balkans

#OstaniKodKuce i doniraj na 7300 ili na portalu donacije.rs  

Zahvaljujući organizaciji Catalyst Balkans, građani od danas mogu podržati borbu protiv posledica korona virusa slanjem SMS poruke na 7300, po ceni od 200 dinara sa PDV-om. SMS poruka mora sadržati bar jedan karakter. Pored toga, Catalyst je formirao i platformu covid19.donacije.rs kako bi građani mogli da daju svoj doprinos i onlajn donacijom.  

 „Ova borba zavisi od svakog od nas i zato smo želeli da omogućimo svima da budu njen deo. Pozivamo sve građane da ostanu kod kuće, a da telefon iskoriste kako bi poslali SMS bilo koje sadržine na 7300 ili na platformi covid19.donacije.rs odaberu projekat koji bi podržali“, izjavio je Miloš Janković iz Catalyst-a. 

Catalyst Balkans se zahvalio mobilnim operatorima koji su prepoznali značaj ove inicijative i omogućili realizaciju u najkraćem vremenskom roku. 

Preko platforme covid19.donacije.rs građani su za samo nekoliko dana donirali milion i po dinara za podršku socijalno ugroženima, beskućnicima, kao i za izradu maski za medicinske radnike. Zahvaljujući toj pomoći, neprofitne organizacije su proizvele 12.500 zaštitnih maski koje dele u preko 15 gradova Srbije, pružile pomoć u hrani i higijenskim sredstvima za 43 socijalno ugrožene osobe i samohrane majke, pripremile pakete za beskućnike i korisnike Narodne kuhinje i pomogle Odeljenju za pedijatriju KBC Zvezdara u snabdevanju hranom.

Sve informacije o akcijama, prikupljenim sredstvima i načinu na koji se troše, dostupne su na  covid19.donacije.rs.  

Catalyst Balkans deo je Koalicije za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, a dodatno je čine Trag fondacija, SMART kolektiv, Srpski filantropski forum, Privedna komora Srbije i Forum za odgovorno poslovanje. 

Donacije.rs je domaća crowdfunding platforma koju vodi Catalyst Balkans – regionalna fondacija koja razvija dobročinstvo na Zapadnom Balkanu pružajući podatke i tehnologiju neprofitnim organizacijama i društveno odgovornim kompanijama.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Duda

    A da finansijski podrze Vucic, Brnabic i svi redom iz Vlade, pa ministri i odbornici, bez obzira kojoj stranci pripadaju, po 1 platu da doniraju.Pa njihovi kadrovi razbacani na rukovodeca mesta od komunalnih preduzeća, NIS-a do Narodne banke i dr. Institucijama. Onda Mitrovic, Karic, i slicni, bar po 1 milion eura, pa pevaljke, pevaci, samozvane dive i starlete šta god da to ime znaci . Svi nas zaskacete na dnevnoj bazi sa svih strana, ajde sad se isprsite. A sidjite sa grbace narodu i ne trazite vise, jer vi dovoljno dobijate para sa svih strana. Jedino sto niko ne zna gde te pare zavrsavaju.

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.