CarGo donirao 1,2 miliona dinara manastiru Hilandar za izgradnju Kampa prijateljstva

CarGo/Andrej Nihil

Udruženje građana CarGo doniralo je danas 1,2 miliona dinara manastiru Hilandar za završetak radova na izgradnji Kampa prijateljstva u Sijarinskoj banji, opština Medveđa, koji će imati smeštajne kapacitete i za 200 dece. 

Predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić rekao je da će Kamp prijateljstva biti kuća za svu decu iz ugroženih sredina i mesto gde će se okupljati, učiti i širiti humanost.

„Izgradnja Kampa je odgovor našeg udruženja i naših članova raznim samozvanim radnim grupama čija je jedina misao da ugase naše Udruženje. Pored svih i uprkos svima njima, Hilandar ostaje kuća humanosti, a CarGo njen noseći stub“, kazao je Vučić i zahvalio je građanima, članovima udruženja, koji su deo ove priče i zahvaljujući kojima je sve ovo moguće. 

On je podsetio da je Udruženje CarGo prošlog leta podržalo tradicionalnu humanitarnu akciju Kamp prijateljstva kada je 400 dece slabijeg materijalnog statusa iz čitavog regiona prvi put boravilo u Beogradu.

„Mi nemamo privilegiju da kao neka udruženja dugujemo milijarde za porez. Jasno je da radne grupe koje rade protiv nas nisu radne grupe već rušilačke, interesne grupe. To su ljudi kojima je stalo da napune samo svoje džepove. Mi znamo da su pravo i pravda na našoj strani i da je srce na pravoj strani kada smo uz Hilandar“, istakao je Vučić.

Poverenik manastira Hilandar Miloš Stojković je rekao da mu je veoma drago što se CarGo i ovaj put odazvao pozivu manastira i da samo uz dobre ljude manastir Hilandar može da nastavi svoju humanu misiju širom Srbije.

„Znam pod kakvim je pritiscima CarGo i znamo koliko im je teško. Zato cenimo njihovu pomoć jer pomažu i kada im je najteže. CarGo je uzor svim ostalim kompanijama i udruženjima. Mi nećemo stati, a ako se i ostali ugledaju na CarGo moći ćemo još više da širimo humanost, da pomažemo i stvaramo osmehe na lice deci širom cele Srbije“, istakao je Stojković.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.