Elixir grupa: Neće biti nestašice đubriva za setvu

Foto: Elixir Group

Uprkos vanrednom stanju zbog koronavirusa, neće biti nestašice veštačkog đubriva tako da poljoprivrednici mogu da nastave prolećnu setvu, jer Eliksir grupa, uz primenu svih mera zaštite I rad od kuće, nastavlja svoje aktivnosti, saopšteno je iz ovog preduzeća. Ovaj poslovni sistem takođe saopštava da neće smanjivati broj zaposlenih, imajući u vidu da je očuvanje poslovnih aktivnosti I broj radnih mesta sada jedan od glavnih prioriteta.

“Prioritet nam je da u prolećnim agro rokovima podmirimo potrebe domaćeg tržišta, a viškove izvozimo. Nastavljamo da radimo punim kapacitetom, tako da nestašice đubriva neće biti ni na jesen” kaže Zorica Popović, generalni direktor Elixir Group. 

“U proteklih mesec dana smo proizveli i isporučili na tržište preko 65 hiljada tona mineralnog đubriva, zahvaljujući izuzetnom zalaganju svih naših zaposlenih koji su doprineli da se i tokom krize održi kontinuitet proizvodnje. Na ovaj način su sačuvana sva radna mesta, tako da nije bilo potrebe niti za smanjivanjem broja zaposlenih, niti budžeta za zarade”. Uz redovnu aprilsku zaradu biće isplaćen i bonus, kažu u Elixiru, koji redovno servisira sve svoje obaveze prema državi i radnicima. 

Elixir Group podržava sve mere Vlade Srbije, ali neće koristiti moratorijum u otplati svojih obaveza, niti mere državne pomoći, kako bi što više sredstava bilo na raspolaganju sektorima i kompanijama čije su delatnosti najpogođenije, ističe Zorica Popović.  

Sve članice poslovnog sistema Elixir Group, nastavljaju podršku humanitarnim aktivnostima i tokom ove krize. Grupa je donirala više od 34 miliona dinara - za nabavku respiratora i održavanje stabilnosti našeg zdravstvenog sistema, kao i za druge akcije u cilju unapređenja socijalne zaštite i brige o ranjivim društvenim grupama, navodi se u saopštenju. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara