Galenika proizvodi lek Hidroksihlorokin uz pomoć sestrinske kompanije

Galenika

Ključni cilj Galenike tokom pandemije COVID 19 bilo je obezbeđivanje kontinuiteta u proizvodnji i snabdevanju lekova u potrebnim količinama, za sve korisnike proizvoda i medicinske ustanove, navodi se u saopštenju kompanije.

Kada je lek Hidroksihlorokin postao nada čitavog sveta, ujedinjenim naporima Galenike i naše sestrinske kompanije EMS iz Brazila koja je solidarno obezbedila transfer tehnologije za proizvodnju ovog leka, uspeli smo da građanima Srbije obezbedimo dodatnu sigurnost.

Osim solidarnosti, ovo je ujedno i značajan primer strateškog partnerstva Galenike i EMS-a u kojem tehnološki transfer ima važnu ulogu, kako sada tako i u budućnosti, navodi se u saopštenju. 

Kompanija je objavila video 75 godina čuvari zdravlja čija je glavna poruka “Naša pomoć za sve ljude”. Ova poruke  predstavlja udružene napore zaposlenih, pokazujući sa koliko posvećenosti i ozbiljnosti kompanija, ističe se u kompanijskom saopštenju.

Farmaceutska kompanija Galenika osnovana je 1945. godine. Nakon privatizacije u novembru 2017. godine, postala je deo NC Grupe (www.gruponc.net.br), koja obuhvata i EMS - najveću farmaceutsku kompaniju u Brazilu i jednu od najvećih farmaceutskih kompanija u celoj Južnoj Americi. Galenika je na drugom mestu po tržišnom učešću u Srbiji, a proizvodi generičke lekove, dijetetske suplemente, medicinska sredstva i proizvode za svakodnevnu upotrebu,stoji u saopštenju.

Strategija novog vlasnika jeste razvoj Galenike kao moderne i fleksibilne kompanije, fokusirane na istraživanja i razvoj, koja konstantno radi na unapređenju svojih proizvoda za unapređenje zdravlja i kvaliteta života.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara