MK Grupa neće koristiti pomoć države

Foto: MK Group

Kompanija MK Group je zajedno sa svojim kompanijama članicama donela odluku da ne koristi pomoć države iz programa ekonomskih mera za smanjivanje negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom virusa Covid19,  saopštila je grupa. 

Na ovaj način će budžet Republike Srbije imati na raspolaganju dodatnih 5 miliona evra, navodi se u saopštenju.

„Ovim želimo da izrazimo solidarnost i pružimo podršku bržem oporavku naše privrede. Takođe se nadamo da će i druge velike korporacije, koje imaju mogućnost, postupiti na sličan način. Ovakvim odricanjem omogućićemo više finansijskog prostora  za opstanak onih privrednih subjekata koja nisu u mogućnosti da se samostalno nose sa ovom vanrednom situacijom“, navodi se u saopštenju.

Podseća se da je kao društveno odgovorna kompanija, od samog početka izbijanja pandemije, MK Group  aktivno uključena u borbu protiv virusa COVID-19. 

Miodrag Kostić, predsednik kompanije MK Group, ustupio je kapacitete hotela u Novom Sadu Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”, a kompanija je donirala proizvode, novac za nabavku medicinske opreme i humanitarnih paketa i za te svrhe do sada je izdvojila 43 miliona dinara. 

PROČITAJTE JOŠ:

Privrednici od danas mogu da traže pomoć države

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.