Mona šije maske koje će donirati zdravstvenim ustanovama

Foto: Mona

Modna kuća Mona otpočela je umesto svojih uobičajenih artikala da proizvodi zaštitne maske, sve proizvedene maske su namenjene zdravstvenim ustanovama, a prvih 2.000 komada će biti isporučeno u najkraćem mogućem roku, navodi se u saopštenju te firme. 

"Namera je da se pomogne koliko je to u moći svakog pojedinca i kompanije, a to što je sada veći prioritet da šijemo maske, a ne kolekciju, govori samo o odlučnosti da budemo jedinstveni u borbi protiv zajedničkog i nevidljivog neprijatelja", naveo je direktor te kompanije Uroš Momirović.

Vest o prilagođavanju proizvodnje zdravstvenoj krizi nastaloj zbog korona prvi je na svojim društvenim mrežama objavio Tomislav Momirović, jedan od članova porodice Momirović i direktor Mona Hotel Management-a, koji je dodao da će maske biti donirane zdravstvenim ustanovama, odnosno da neće ići u prodaju ili biti deljene.

Tomislav Momirović je istakao da Mona nema medicinski sertifikat, ali da je ovo vanredna pomoć i podrška medicinskom osoblju u domaćim medicinskim ustanovama.

"Mona se ovim pridružila mnogim domaćim i svetskim kompanijama koje pokazuju najveći stepen odgovornosti u novonastaloj situaciji. Striktno pridržavanje preporuka koje daju Vlada i za to nadređene institucije je apostrofirano i od strane ove srpske kompnije", navodi se u saopštenju.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara