NLB banka donirala novac udruženjima koja šiju maske

NLB Banka

NLB Banka je podržala inicijative »PokrivaLice« (https://www.facebook.com/pokrivaLICE/ ) i »zaštitilice« (https://www.facebook.com/groups/234862931000592/), koje su pokrenula udruženja BFW Design Collective u Beogradu i Džedajski pokret u Nišu. Udruženja su  organizovala volontere na šivenju zaštitnih maski i distribuciji institucijama i pojedincima kojima su one neophodne širom Srbije, a uz podršku NLB Banke, obezbediće još oko 4.000 zaštitnih maski. 

"Nameravamo da našim »zaštitama za lice« najpre besplatno opskrbimo zdravstvene radnike koji su u prvim borbenim redovima, a onda i građane" kaže osnivač Džedajskog pokreta Miloš Antić. On se zahvalio svima koji su uzeli učešće u ovoj akciji, kao i modnoj dizjanerki Neveni Kragić, koja je, pored uključivanja svoje radionice u inicijativu, značajno doprinela i promociji akcije, što je pomoglo povećanju broja volontera i prikupljanja sredstava za ovu akciju. 

"Naše okupljanje inicirala je potreba medicinskih radnika za zaštitnim maskama koju smo videli preko FB grupe "Pomoć za medicinsko osoblje" . Ubrzo smo se i mi organizovali, jos prvih dana vanrednog stanja, i putem društvenih mreža proširili informaciju o našoj akciji. Već za 48 sati isporučivali smo  prve stotine u različite medicinske ustanove. Onda je solidarnost učinila svoje, pored dizajnera priključile su nam se i brojne krojačice, tekstilni dobavljači su nam donirali materijale, pridružili su nam se volonteri za distribuciju i mi smo shvatili da imamo načina da pomognemo velikom broju ljudi da dobiju PokrivaLice i time učinimo nešto za svoju zajednicu" rekao je Nenad Radujevic ispred udruzenja dizajnera BFW Design Collective.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara