United Grupa pomaže zemljama u regionu sa 3 miliona dolara

Foto: United Grupa

United Grupa, koja posluje u sedam zemalja u regionu, će za borbu protiv koronavirusa donirati medicinsku opremu i novac u ukupnoj vrednosti od 3 miliona dolara, a za Srbiju je namenila trećinu te svote, navodi se u saopštenju kompanije.

Pored novčane donacije od 220.000 dolara, naručeno je 8.800 najkvalitetnijih kompleta testova za virus, 11 medicinskih ventilatora (hirurških respiratora), 250.000 maski, 440 toplomera i 7.000 zaštitnih naočara u vrednosti od 800.000 dolara. Celokupna medicinska oprema naručena je i plaćena još 15. marta, a na organizaciji isporuke koja počinje ove nedelje United Grupa je radila sa vladama u regionu.

"U danima u kojima je svima potrebna hrabrost i podrška, United Grupa želi da pomogne da svi zajedno što pre prebrodimo jednu od najvećih svetskih zdravstvenih kriza i da olakša medicinskim radnicima obavljanje posla, a građanima omogući dodatnu sigurnost", navodi se u saopštenju.

U okviru United Grupe u Srbiji posluju SBB, United Cloud, United Media sa televizijskim kanalima N1, Nova S, Sport Klub, Grand, Pikaboo, Vavoom, Cinemania, Lov i ribolov, IDJ, Brainz, portalom nova.rs i marketing agencijama Cas Media i Direct Media.

Zbog epidemije koja je uslovila ostanak građana kod kuće vodeći provajder telekomunikacionih i medijskih usluga u Jugoistočnoj Evropi već je otključao TV kanale na svojim platformama u celom regionu za koje je dobila dozvole.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara