Univerexport neće koristiti pomoć države

Univerexport

Grupa Univerexport  donela je odluku da ne koristi mogućnost propisanih mera pomoći Vlade Republike Srbije, u iznosu od preko 2 miliona evra, kako bi i na ovaj način pokazala solidarnost i društvenu odgovornost prema zajednici i svim onim preduzećima kojima je ova pomoć potrebnija, saopštila je ova kompanija. 

Odluka je doneta u skladu sa činjenicom da situacija sa COVID-om 19 nije negativno uticala na poslovanje Grupe Univerexport.  

Kako se navodi, Grupa Univerexport je isplatila u celosti plate svojim zaposlenima, a društvenoj zajednici je upućena donacija od preko 4 miliona dinara u hrani.

 U sastavu grupe posluju Univerexport, Trgopromet i Bačka AD. 

Podsećamo, Vlada Srbije donela je Program ekonomskih mera za smanjivanje negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom koronavirusom, koji, između ostalog, predviđa odlaganje  poreza i doprinosa i uplatu bespovratnih novčanih sredstava kompanijama.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • NN

    Toliko dobra firma, da se retko koji radnik zadrzi duze vreme u marketu (osim poslovodja i nekih starijih na mnogo manje placenim pozicijama koji ostaju samo zato sto su prematori za 99% poslodavaca u Srbiji, jer imaju 40+ godina)