Galenika pomaže institutu za onkologiju I radiologiju srbije

Galenika a.d. Beograd

 Kompanija Galenika je i ove godine donirala sredstva Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije (IORS). U pitanju je nacionalni institut koji se bavi dijagnostikom, lečenjem i savetovanjem onkoloških pacijenata.

Tokom oktobra, Meseca borbe protiv raka dojke, Galenika je pokrenula kampanju posvećenu podizanju svesti o ovoj temi, istovremeno izdvajajući sredstva od prodaje Pantenol proizvoda za planiranu podršku. Iznos ovogodišnje donacije je 13.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, a cilj je pomoć Institutu i dodatno unapređenje uslova lečenja pacijenata iz cele zemlje.

 „Donacija je rezultat posvećenosti kompanije ljudima i brizi o zdravlju. Naša svrha se ogleda u obezbeđivanju kvaliteta, a to podrazumeva najviše standarde u proizvodnji, brigu o zaposlenima i potrošačima, ali i celokupnom društvu. Zahvalni smo svima koji su podržali akciju, jer zajedno doprinosimo podizanju svesti o važnosti prevencije i redovnih pregleda, kao i poboljšanju uslova dijagnostike i lečenja onkoloških pacijenata“, izjavio je Rikardo Vian Markes, generalni direktor kompanije Galenika.

Brojke itekako govore u prilog važnosti Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije i posvećenosti zaposlenih.  Naime, doktori IORS godišnje obave više od 150 hiljada pregleda. Od ukupno čak 6125 operativnih zahvata prošle godine, jednu trećinu čine operacije dojki. Treba imati na umu da je prošla bila prva godina pandemije i da su izvan vanrednih okolnosti brojke još i veće.

„Zahvaljujući finansijskoj pomoći nabavljamo savremenu medicinsku opremu koju koristimo, ne samo za lečenje pacijenata sa karcinomom dojke, već za celokupnu onkološku hirurgiju. Veoma smo zahvalni kompaniji Galenika što nam iznova pomaže u dugoročnoj misiji i daje pozitivan primer solidarnosti. Svaki dan je dan borbe protiv raka dojke i važno je da ljudi toga budu svesni. Otkrivanjem karcinoma na vreme on je u potpunosti izlečiv.“ - izjavio je načelnik Klinike za onkološku hirurgiju IORS, doc.dr sci med Srđan Nikolić prilikom uručenja donacije.

***

Galenika: Posvećeni ljudima, verni zdravlju

Farmaceutska kompanija Galenika osnovana je 1945. godine. Krajem 2017. godine, postala je deo NC Grupe (www.gruponc.net.br), koja obuhvata i EMS - najveću farmaceutsku kompaniju u Brazilu i jednu od najvećih farmaceutskih kompanija u celoj Latinskoj Americi. Galenika je na www.gruponc.net.brdrugom mestu po tržišnom učešću u Srbiji, a proizvodi generičke lekove, dijetetske suplemente,  kozmetičke proizvode i medicinska sredstva. Strategija Grupe jeste razvoj Galenike kao moderne i fleksibilne kompanije, fokusirane na istraživanja i razvoj, koja konstantno radi na unapređenju svojih proizvoda za unapređenje zdravlja i kvaliteta života, na zadovoljstvo korisnika.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.