2021

20.12.2021. 10:15

Mlekoprodukt

Autor: Nova Ekonomija

Lepota je u davanju

Pokloni i muzička priredba za štićenike Ustanove 9 . maj u Zrenjaninu, organizovani su okviru programa Biser Nutri Akademije Strateško opredeljenje kompanije Mlekoprodukt je da mnogobrojne aktivnosti posvećuje društvenoj od...

Mlekoprodukt

2021

20.12.2021. 10:15

Pokloni i muzička priredba za štićenike Ustanove 9 . maj u Zrenjaninu, organizovani su okviru programa Biser Nutri Akademije

Strateško opredeljenje kompanije Mlekoprodukt je da mnogobrojne aktivnosti posvećuje društvenoj odgovornosti, a naročito brizi o zdravoj ishrani budućih naraštaja, što je našlo svoj pun izraz u CSR programu Biser Nutri Akademija. U okviru ove višegodišnje inicijative čiji je cilj da se deca kroz igru i umetnost uče vrednostima zdrave i pravilne ishrane, u saradnji sa Leontinom i horom Čarolija u sredu 15. decembra kompanija Mlekoprodukt poklonila je deci sa posebnim potrebama iz Ustanove 9. maj u Zrenjaninu novogodišnje paketiće i „mini koncert“.

Menadžerka za CSR i komunikaciju Bojana Momčilov, izjavila je da je ova kompanija kao deo grupe Savencia već godinama unazad opredeljena da bude društveno odgovorna pre svega  prema lokalnoj zajednici u gradu u kome posluje, ali i na nacionalnom nivou. Kako je rekla, Biser Nutri Akademija jedan je od najvažnijih projekata u okviru ovog opredeljenja. Ona je rekla i da su deca iz 9. maja bila oduševljena muzičkim programom. 

„Danas smo sa našim zaposlenima, našom decom, Leontinom i decom iz hora Čarolija pripremili poklone koji sadrže specijalne igračke za razvoj određenih veština za decu sa posebnim potrebama uz konsultacije sa direktorkom i vaspitačima Ustanove 9. maj, zatim zimski aksesoar u vidu kapa, rukavica i ono što me je posebno obradovalo su zdravi novogodišnji kolačići koje su deca sama ukrašavala za svoje drugare uz pomoć  kuvarskog šefa Borisava Lovića. Ipak čini se da je priredba Čarolije ostavila najjači utisak na štićenike ove ustanove“ zaključila je Momčilov. 

Program Biser Nutri Akademije nastaviće se i u 2022. godini, sa ciljem da još veći broj dece nauči tome koliko su zdrava i balansirana ishrana važni za njihovo pravilno odrastanje

Pesma i igra su nezaobilazan deo svih programa u okviru Biser Nutri Akademije, a kompozitor, pevačica i dirigent hora Čarolija Leontina Vukomanović već dve godine sarađuje sa Mlekoproduktom na ovom projektu. Ona je rekla da je mini koncert za decu iz 9. maja bio izuzetno dirljiv i emotivan i da je srećna što je u tome učestvovala sa svojim horom i dodala da treba da se podsetimo da naše malo nekome jako mnogo znači. 

Direktorka škole 9. maj Snežana Vukić rekla je da će deca iz ove ustanove dugo, dugo pamtiti ovaj dan i zahvalila se na poklonima kompanije Mlekoprodukt. 

„Deci sa posebnim potrebama pažnja, emocija, pesma, pružena ruka mnogo znače i današnje druženje sa Leontinom i decom iz hora Čarolija je poseban doživljaj za njih, a igračke koje su dobili podstiču njihov razvoj i stimulišu sposobnosti i zato još jednom veliko hvala Mlekoproduktu. Kompanija Mlekoprodukt u okviru projekta „Biser Nutri Akademija“ pokazala je mnogo empatije prema našim učenicima, kao i da su društveno odgovorni. Pored paketića naša deca su dobila mini koncert i druženje sa našim inkluzivnim horom. Učenicima je važna pažnja, radost, pesma i današnje druženje“ rekla je Vukić.

Program Biser Nutri Akademije nastaviće se i u 2022. godini, sa ciljem da još veći broj dece nauči tome koliko su zdrava i balansirana ishrana, najbolji prirodni sastojci i namirnice kao svakodnevni deo trpeze, važni za njihovo pravilno odrastanje.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.