SBB fondacija na Adi Međici zasadila 500 stabala

SBB Fondacija

 SBB fondacija zajedno sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Udruženjem “Ljubitelji Save i Dunava”, studentima Ekonomskog fakulteta i članovima 

Sustainable Development kluba fakulteta u subotu 20. novembra je zasadila 500 stabala na Adi Međici u Beogradu i tako započela Veliku akciju pošumljavanja Srbije “Da šume bude više. Da se lepše diše!”.

 Akciji se priključio i fudbaler, glumac i biznismen Dobrivoje Tanasijević poznatiji kao Den Tana, predsednik Udruženja “Ljubitelji Save i Dunava” simbolično zasadivši prvo od 13.000 stabala koja će biti posađena u okviru projekta pošumljavanja na 16 lokacija širom Srbije.

 “Projekat “Ne prljaj. Nemaš izgovor!” smo započeli još davne 2016. godine sa jasnim ciljem i porukom da treba mnogo više da brinemo o životnoj sredini. Pet godina kasnije uradili smo mnogo toga i srećni smo da započinjemo veliki projekat pošumljavanja Srbije zajedno sa našim partnerima. Znamo koliko nam je važno svako drvo koje daje kiseonik, a potvrda uspeha naše akcije je veliki broj organizacija i lokalnih samouprava, kompanija koje su se prijavile na naš konkurs i istaknutih pojedinaca koji zajedno sa nama daju svoj doprinos ovom veoma važnom pitanju. Samo zajedno možemo da postignemo mnogo.”, rekla je Jovana Lukić, CSR direktorka United Grupe i direktorka SBB fondacije.

Akcija pošumljavanja koju SBB fondacija organizuje zajedno sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, kao i pobednicima konkursa  „Da šume bude više. Da se lepše diše!” ima za cilj doprinos čistijem vazduhu, sprečavanje negativnih efekata klimatskih promena, nestanak staništa ugroženih vrsta i dostizanju evropskog standarda pošumljenosti od 40% do 2030. godine, koji je važan za uspešnu borbu u zaštiti životne sredine.

“Priroda je izvor zdrave životne sredine, zbog toga želimo da kroz ovakve akcije podstaknemo i druge da brinu o prirodi. Značajan korak u ostvarenju ove misije može biti da svako od nas zasadi makar po jedno drvo. Naša preporuka jeste da sledite princip kojeg smo se i mi držali u našoj akciji, a to je da sadite domaće vrste drveća, one koje u našem okruženju prirodno rastu, kako bi na taj način doprineli oporavku prirodnih ekosistema.”, rekao je Slobodan Knežević iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica.

Početak akacije je simbolično organizovan na Svetski dan deteta, a sadnji su se priključila i deca zaposlenih u United Grupi i SBB kompaniji, jer upravo na najmlađima svet ostaje.

Akcija pošumljavanja je sutra 23. novembra zakazana u Sremskoj Mitrovici, a do kraja ove nedelje biće organizovana i u Kragujevcu i Požarevcu.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.