Kompanija Imlek podržala globalnu manifestaciju EU GREEN WEEK

Foto: Vidoje Manojlović

Zaposleni kompanije Imlek  priključili su se globalnoj akciji Evropske unije i Ministarstva zaštite životne sredine i u prisustvu velikog broja zvaničnika i građana, sadnjom stabala kod Muzeja savremene umetnosti i akcijom čišćenja šetališta duž keja na Dorćolu, obeležili Svetski dan zaštite životne sredine. 

Odgovorno ponašanje prema životnoj sredini jedan je od najvažnijih strateških opredeljenja Imleka zbog čega je sponzor manifestacije EU GREEN WEEK koju Privredna komora Srbije organizuje drugu godinu zaredom u saradnji sa Ministarstvom životne sredine, Gradom Beogradom - Sekretarijatom za zaštitu životne sredine i uz podršku Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP), EU Delegacije u Srbiji i EIT Climate-KIC. 

Foto: Vidoje Manojlović

"Svako stablo koje smo posadili danas nosi poruku "Rastemo zajedno" i važna je kako za sve nas u Imleku, tako i za zajednicu u kojoj poslujemo jer je to poruka koja znači da zajedno možemo mnogo više. Zahvalila bih se svim kolegama koje su danas ovde, ali i partnerima i organizatorima, jer ovakvim zajedničkim delovanjem pokazujemo da je svaki doprinos važan i da priroda nije resurs, već da smo priroda svi mi. Odgovoran odnos prema životnoj sredini i poštovanje strogih standarda u ovoj oblasti je nešto što determiniše strategiju kompanije Imlek. Ovo je samo jedna u nizu akcija kojom dodatno skrećemo pažnju javnosti na značaj i potrebu očuvanja zdrave životne okoline", izjavila je Marija Malović, regionalni menadžer komunikacija i korporativnih poslova kompanije Imlek. 

Svetski dan zaštite životne sredine se na inicijativu Generalne skupštine UN, od 1973. godine obeležava svakog 5. juna, sa ciljem da se skrene pažnja i podstakne akcija za unapređenje kvaliteta životne sredine. 


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.