MK Grupa utvrdila poziciju lidera društvene odgovornosti

MK Group

MK Group je dobitnik prestižne „Diplomacy&Commerce awards“ nagrade za Najbolju društveno odgovornu kompaniju koju šestu godinu zaredom dodeljuje Diplomacy&Commerce magazin.

Zajedno sa Privrednom komorom Srbije, bilateralnim komorama i poslovnim asocijacijama, Diplomacy&Commerce nagrađuje pojedince, kompanije i organizacije koje se posebno ističu u oblasti društvene odgovornosti. Nagrada za Najbolju društveno odgovornu kompaniju koja je ove godine otišla u ruke MK Group, dodeljuje se kao priznanje kompanijama u doprinosu za unapređenje privrednog ambijenta, ali i društva, kako bi bili bolje mesto za život i rad.

„Društveno odgovorno poslovanje jedan je od fokusa kompanije MK Group i posle velikog broja uspešno sprovedenih aktivnosti, mogu slobodno da kažem njen zaštitni znak. ’Diplomacy&Commerce’ nagrada nam je donela još jednu potvrdu da su naše društveno odgovorne aktivnosti prepoznate, kako od strane stručne javnosti, tako i od strane medija, pored nesumnjivog značaja koje imaju za zajednicu u kojoj poslujemo. Naše aktivnosti i u narednom periodu biće usmerene na obrazovanje, brigu o mladima i podršku porodici, kako i u Srbiji, tako i u celoj Jadranskoj regiji u kojoj zapošljavamo 6.000 ljudi”, istakla je Aleksandara Stojanović, direktor sektora korporativnih poslova kompanije MK Group.

Članovi žirija za dodelu ovogodišnjih nagrada „Diplomacy and Commerce“ bili su predstavnici jedanaest bilateralnih komora i poslovnih udruženja u Srbiji, na čelu sa Markom Čadežom, predsednikom Privredne komore Srbije. 

„MK Group nije samo jedan od najuspešnijih poslovnih sistema u Srbiji i regionu, već  i jedan od lidera u društvenoj odgovornosti – prema  svojim zaposlenima i njihovim porodicama, zajednici u kojoj posluje, poslovnim partnerima, dobavljačima, kompanijama u svom lancu vrednosti. Prijateljskim poslovnim okruženjem, koje u Srbiji gradi godinama i društveno odgovornim projektima koje je ovde pokrenula, poput podrške zdravstvenim radnicima tokom pandemije, porodicama zaposlenih kao podsticaj rađanju, a sada i  podrške porodilištima  u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, BIH i Crnoj Gori, na najbolji i najhumaniji način povezala je ceo region”, izjavio je Marko Čadež.

Na godišnjem nivou, kompanija MK Group izdvaja iznos od milion evra za realizaciju društveno odgovornih projekata, zbog čega je prepoznata ne samo kao poslovni lider na regionalnom tržištu, već i kao jedan od najodgovornijih kompanija. MK Group brine o 123 zajednice u kojima posluje i kontinuiranim dugoročnim ulaganjima utiče na rešavanje brojnih društvenih izazova.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.