Proizvodi Carnex i Flora portfolija dobitnici čak 46 priznanja

Foto: MK Group

 Na 89. međunarodnom Novosadskom sajmu poljoprivrede, kompanija MK Group imala je istaknuto predstavljanje zahvaljujući svojim kompanijama članicama, koje su dobile 46 priznanja za svoje proizvode u različitim kategorijama.

Industrija mesa Carnex je na sajmu osvojila Veliki šampionski pehar za vrhunski kvalitet i širok asortiman proizvoda, 12 Velikih zlatnih medalja, 22 zlatne medalje, a čak 9 proizvoda je ponelo titulu Šampiona grupe proizvoda, dok je Flora, koja posluje pod okriljem kompanije PIK Bečej, članice MK Group, osvojila nagrade u kategorijama Smrznuti grašak 450g, Smrznuti kukuruz šećerac 450g i Sterilisani kukuruz 425ml.

„Posebno nam je drago da  je naša Jetrena pašteta i ove godine osvojila Veliku zlatnu medalju i ponela  titulu Šampiona kvaliteta cele grupe pašteta, i tako još jednom pokazala da je neprikosnoveni lider u svojoj kategoriji. Carnex Jetrena pašteta je najbolji primer istinskog poverenja potrošača u brend, koji  je uspeo da ostane autentičan više od 60 godina i da neguje originalan Carnex ukus i kvalitet, koji potrošači poštuju“, izjavila je Tamara Penjić, izvršna direktorka Industrije mesa Carnex, tokom uručivanja nagrada u Novom Sadu. U razvoj poslovanja Industrije mesa, MK Group, u okviru koje posluje kompanija Carnex,  do sada je uložila 85 miliona evra.

„Ponosni smo što je Novosadski sajam poljoprivrede i ove godine prepoznao kvalitet naših zamrznutih i sterilisanih proizvoda i dodelio nam zlatne medalje za kvalitet baš u ove tri kategorije. Zamrznuti grašak i kukuruz, kao i sterilisani kukuruz, artikli su koji su prepoznati među potrošačima kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu. Pored tradicionalnog izvoza proizvoda na tržište Ruske federacije, Flora svoje proizvode izvozi u zemlje regiona, na tržište Evropske unije, Bliskog istoka, kao i Južne Amerike”, izjavio je Zoran Krunić, komercijalni direktor PIK Bečej, u čijem sastavu posluje Flora.

Nagrade dodeljene MK Group na Novosadskom sajmu poljoprivrede kao jednom od najznačajnijih agrobiznis događaja centralne i jugoistočne Evrope, predstavljaju još jedan pokazatelj liderske pozicije ove kompanije u oblasti poljoprivrede širom regiona.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.