Rambo Amadeus i BMW Srbija započeli saradnju na promovisanju elektromobilnosti

Delta Automoto

 Priznati umetnik i Eko Tzar Rambo Amadeus i BMW Srbija udružili su snage u cilju promovisanja, informisanja i edukacije javnosti na temu elektromobilnosti.

Rambo Amadeus će tokom narednih šest meseci voziti model BMW i3 i istraživati dalje mogućnosti efikasne i ekološke eksploatacije električnih automobila u uslovima gradske i međugradske vožnje.

Tom prilikom Rambo Amadeus je objasnio svoj ekološki koncept: „U cilju smanjivanja zagađenja u gradovima uzrokovanih saobraćajem, ideja je da se zaokruži ekološki ciklus vožnje električnih auta korištenjem čistih i obnovljivih izvora energije za njihovo punjenje.

Ukoliko smo već iz ekoloških razloga odlučili da vozimo električni auto, onda je najprimerenije da ga punimo strujom dobijenom isključivo iz energije sunca.

Za te potrebe najbolje je da imamo svoju solarnu elektranu od 5,5kW instalisane snage, koliko je dovoljno da obezbjedi automobilu dovoljno energije za prosječnu eksplataciju.

Na taj način znamo sa sigurnošću da struja koju koristimo za vožnju električnog auta nije nastala spaljivanjem uglja ili mazuta niti na neki drugi, neekološki način.

Prilikom kupovine električnog auta, možemo subvenciju koju dobijemo od države odmah da reinvestiramo direktno u  našu malu solarnu elektranu.

Od tog trenutka, vožnja eletričnim automobilom je ekološki besprekorna, ali i potpuno besplatna, što je jednako dragocjeno i atraktivno.

Zahvaljujem BMW Srbija koja je ponudila svoj model i3 za potrebe ovog edukavnog projekta, uskoro ću se javiti sa novim informacijama i utiscima.“

Sve aktivnosti koje Rambo Amadeus i BMW Srbija budu realizovali u cilju edukacije i promocije elektromobilnosti možete pratiti i na društvenim mrežama (@BMW Srbija i @RamboAmadeus uz hešteg #elektromobilnost).


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Nikolaj

    E, moj Rambo, ostara se, u BMW ućera se!

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.