2022

10.08.2022. 14:37

SBB Fondacija

Autor: Nova Ekonomija

SBB fondacija organizovala preduzetničke edukacije za finansijski ugrožene porodice

Foto: SBB Fondacija

2022

10.08.2022. 14:37

 SBB fondacija saopštila je danas da nastavlja program podrške finansijski ugroženim, ali funkcionalnim porodicama u Srbiji, ovog puta pokretanjem treninga po CEFE metodologiji (Creation of Enterprises by Forming Entrepreneurs), sa ciljem trajnog osnaživanja porodica koje imaju kapacitet za samostalan život kroz započinjanje održivih poslova na tržištu. 

U prvoj nedelji avgusta održan je petodnevni trening za 13 porodica iz programa podrške „Jezgro“ SBB fondacije, kao i jednu organizaciju. Kroz 5 dana edukacije kroz radionice po „Learning by doing“ metodologiji, polaznici su stekli neophodne veštine za razvoj preduzetničkih osobina, kreiranje marketing i finansijskog plana, kao i poslovanje na duštvenim mrežama, uz dobijanje neophodnih informacija za pristup fondovima na koje sa gotovim biznis planom mogu da apliciraju.

„Želimo da ojačamo kapacitete pojedinca i porodica koje podržavamo kroz naš projekat, da oni samostalno prevaziđu finansijske poteškoće sa kojima se suočavaju kroz produktivno zapošljavanje, bilo da će sutra razviti sopstveni posao ili će se u okviru nekog od postojećih sistema zaposliti“, rekla je Jovana Lukić, CSR direktorka United Grupe i SBB fondacije.

„Imali smo prilike da čujemo ideje za pokretanje biznisa ili da se upoznamo sa zanatima ljudi iz Pirota, Niša, Beograda, Valjeva, Ivanjice, Šapca, Zrenjanina i sigurna sam da će nakon programa obuke koji smo organizovali i na kojima su stekli praktična znanja o preduzetništvu, sutra upravo oni biti pokretači uspešnih preduzetničkih ideja i primer drugim porodicama. Njima je potrebno malo podrške i vere u njih, a mi smo zajedno sa partnerima spremni da je pružimo. Neki od njih će tokom vremena dobiti i bespovratna sredstva od naše fondacije“, zaključila je ona.

Kroz projekat “Jezgro”, koji SBB fondacija sprovodi već 7 godina, u svakom trenutku se pomaže 70 višečlanih funkcionalnih porodica sa više od 300 dece kroz kontinuiranu materijalnu pomoć i SBB usluge.

Kreiranje radionica je nastavak plana koji je SBB fondacija započela prošle godine, osnažujući 11-članu porodica Kuzmanović iz okoline Arilja. Oni sada gaje sopstvene maline zahvaljujući bespovratno uloženom kapitalu SBB fondacije u zemlju i malinjak.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.