Švajcarska kompanija pravi Netflix samo za patike

Pixabay

Da li biste se pretplatili na patike? Švajcarska kompanija On, najavila je  patike za trčanje Cyclon za koje će zainteresovani plaćati mesečnu pretplatu od 35 švajcarskih franaka, javila je Ekapija. 

Vek patika procenjen je na 250 milja upotrebe nakon čega se vraćaju kompaniji koja će ih iskoristiti za pravljenje novog para. Nema otpada, a pretplata omogućuje korisnicima da stalno dobijaju najbolju tehnologiju koja dolazi iz laboratorija. 

Kompanija je uverena da ima dovoljno mušterija koje će prihvatiti cirkularni model poslovanja iskazan maksimom "posedovanje usluge umesto proizvoda". 

Zato novi proizvod i reklamira rečima "patike koje nikada nećete posedovati" i "posedujte trčanje umesto patika".

Za sada se zna da par ima samo 200 grama, da će se praviti u beloj boji i imaće gazište od pene. Patike se prave od 100% reciklabilnog materijala, korišćenjem tehnologije koja ranije nije upotrebljavana, pa je potrebno vreme da se procedura razvije kako bi se zadovoljila održivost, ali i obezbedilo da performanse proizvoda nisu ugrožene. 

U kompaniji očekuju da će novi proizvod na tržištu biti dostupan na jesen sledeće godine, ali već sada pozivaju zainteresovane da rezervišu svoj par.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Hm

    Poredjenje sa Netfliksom je malo preterano. Posebno sto te dve oblasti nemaju ama bas nikakve veze.