Bivša hrvatska predsednica našla novi posao

Kremlin.ru, Wikimedia Commons

Bivša predsednica Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, u julu bi trebalo da postane član Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta što će joj biti doživotno zanimanje, piše RTS pozivajući se na Index.hr.

Pošto je glasanje za nove članove Izvršnog obora samo formalnost, izvesno je da će Grabar-Kitarović pristupiti Olimpijskom komitetu u Lozani zajedno s nekadašnjom kubanskom bacačicom koplja Marijom de la Karidad Kolon Ruenes, saudijskom ambasadorkom u Sjedinjenim Državama, princezom Rimom Bandar Al-Saud, potpredsednikom Olimpijskog komiteta Mongolije, Batušigom Batboldom i Sebastijanom Koenom, predsednikom Međunarodnog atletskog saveza, osvajačem tri olimpijske medalje.

To je već gotova stvar. Nikada se nije dogodilo da predloženi ne budu izabrani“, kaže za portal Indeks Zlatko Mateša, dugogodišnji predsednik Olimpijskog komiteta Hrvatske.

Pošto je članstvo u ovom odboru doživotno, bivša predsednica će imati priliku da decenijama uživa službene povlastice svetskog olimpizma.

„Članovi nemaju platu, plaćeni su im putni troškovi i dnevnice u iznosu od 900 američkih dolara, a imaju pravo na troškove za svoju kancelariju i mogu da zaposle asistenta, iako im realno nije ni potreban“, dodaje Mateša za portal Indeks.

Dnevnice se dobijaju ukoliko članove Olimpijski komitet pošalje na službeni put. Na sreću, članovi MOK-a na putu provedu otprilike pola godine, tako da će Grabar-Kitarović imati pravo na preko 160 hiljada dolara godišnje, pored nadoknada za kancelariju i troškove putovanja.

Pošto je izgubila na predsedničkim izborima, Kolinda Grabar-Kitarović je najavila da će ostati u Hrvatskoj i posvetiti se brizi o ženama i deci. No, promenila je mišljenje i odlučila se da se opet posveti međunarodnoj karijeri. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara