Film o Tomi Zdravkoviću: Kad na snimanju zastane knedla u grlu (VIDEO)

Nova ekonomija/Dimitrije Gašić

Film o popularnom jugoslovenskom šansonjeru Tomi Zdravkoviću premijerno će biti prikazan 15. septembra u centru Sava, a sa medijima se, nakon projekcije u jednoj kafani u Skadarliji, družila ekipa koja je mesecima radila na filmu.

"Ideja da snimimo film o Tominom životu došla je pre skoro sedam godina i ono što je meni interesantno da niko, kome sam rekao šta želim da radim, nije pitao zašto snimaš film o njemu", rekao je na konferenciji za medije reditelj i producent filma Dragan Bjelogrlić.

Film prati život Tome Zdravkovića od detinjstva u Pečenjevcima kod Leskovca, poznanstva sa Silvanom tada Barjaktarević, a kasnije Armenulić, snimanja ploče za "Jugoton", uspeha u Jugoslaviji, do njegovog samog kraja, teške bolesti, lečenja i smrti na VMA 30. septembra 1991. 

"Uloga Silvane zahtevala je i moj rad na akcentu, znamo da je ona iz Bosne, ali meni nije to bilo komplikovano, ijekavicom govori tatina familija, mada se dešavalo da ponekad ne izgovorim ijekavicom, pa smo kasnije dodavali gde je zaboravljeno, ali mi akcenat u suštini nije bio problem", rekala je Tamara Dragičević.

Za potrebe filma, muzička ekipa napisala je pesmu, koju u filmu izvode Silvana i Toma. Pesma "Ponoć", do snimanja filma, nije postojala, ali se cela ekipa potrudila da kod publike stvori utisak kao da su je već negde čuli. 

"Na snimanju ovog filma, svi smo izašli iz neke zone komfora i radili nešto što je do tada bilo potpuno nepoznato. Hvala svima što su prepoznali da sam ja taj koji treba da igra Tomu uprkos tome što mi ne ličimo, niti ja umem nešto da pevam, morao sam Tomu "da donesem" nekim drugim sredstvima. Bilo je kompleksno, ali se stvorio tim", rekao je na konferenciji za medije glumac Milan Marić, protagonosta filma o Tomi Zdravkoviću.

Pored Tamare Dragičević i Milana Marića, u filmu glume i Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, a Miku Antića, prijatelja Tome Zdravkovića, tumači Marko Janketić, dok Zorana Radmilovića igra Radomir Nikolić. Veliko iznenađenje je mlada glumica Sanja Marković koja tumači lik Gordane, Tomine treće supruge.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.