Jednostavno, brzo i sigurno: Šta vam je sve potrebno tokom opremanja vikendice?

Foto: pexels.com

 Ako hoćete sebi da ugodite, napravite mali raj na zemlji i mesto koje će vam poslužiti da sasvim odmorite, bilo psihički, bilo fizički, vikendica negde u planinskim ili primorskim krajevima rešenje je koje nema manu, a ni konkurenciju. Okruženost prirodom, enterijer i eksterijer koji je u skladu sa tim, ali i u skladu sa vašim potrebama, biće ono u čemu ćete uživati od momenta kada dođe sve na svoje mesto.

Danas je vikendicu sagraditi i postaviti lako, od pripremljene građe koja se brzo formira ili postavljanja kuće po principu ključ u ruke, nije vam potreban dug vremenski period da sve bude gotovo i sređeno za uživanje i potpunu relaksaciju. A uz sve to uvek postoje i određeni saveti koje valja poslušati kako bi se do cilja stiglo lakše, brže, ali i kako bi sve bilo bezbedno.

Laminat za podove kao brzo i kvalitetno rešenje

Kada se radi o podovima, laminat nije dobro rešenje samo za vikendice, već uopšte za životni ili poslovni prostor. Međutim, kada govorimo o kućama, brvnarama, vikendicama uopšte, njegovo korišćenje je dobro iz mnogo razloga. Pre svega, laminat se jednostavno i lako postavlja, pa su podovi brzo gotovi i spremni za upotrebu. Pored toga, cena laminata nije visoka, pa se na taj način ostvaruje i ušteda i to prilično značajna. Ono što je uz sve to zaista važno jeste i činjenica da laminat nije zahtevan kada se govori o održavanju. Ako se održava pravilno, a to znači uz brisanje, bez mnogo vode, njegov životni vek može da bude jako dug. Zato ako vam je potrebno brzo i kvalitetno rešenje za podove, onda je laminat najbolji odgovor, bez ikakvog daljeg razmatranja.

Obezbedite imovinu od svih nelagodnih situacija

Obezbeđivanje se može razumeti na više nivoa. Ako govorimo o osiguranju imovine, to je veoma dobar korak, jer u bilo kakvom negativnom kontekstu, znate da je vaša imovina osigurana, bilo da su to provale, krađe ili, pak, štete nanesene od prirodnih nepogoda. Ali, kada govorimo o provalama, potrebna je i dodatna sigurnost. Prvi korak u tom pogledu jesu sigurnosna vrata.

Sistem bezbednosti svake nekretnine počinje od samog ulaza, pa postaviti sigurnosna vrata jeste prioritet. Sigurnosna vrata uspevaju da spreče provale, nasilne upade u vaš prostor, a to je i te kako potrebno u vikendicama koje su u većem delu godine zaključane i o kojima nema ko svakodnevno da brine i da ih posećuje.

Uz sigurnosna vrata dovoljno je obezbediti još i video nadzor, jer ćete na taj način u svakom momentu moći da vidite šta se dešava u okolini vaše imovine, ali i da imate jasne i validne dokaze u situacijama kada do nekih nelagodnih situacija dođe.

Obezbedite ostavu zbog lepše okoline 

Nekako se uvek dogodi da se o mnogo čemu razmišlja, o podovima, spoljašnjem izgledu vikendice, enterijeru, o načinu osiguravanja svega, a onda se kroz kratak period prostor oko nje svede na skladište građe, starih stvari, potrebnog i nepotrebnog alata i još mnogo toga. Zato je bitno da negde u okolini imate lepo osmišljenu i organizovanu ostavu za sve to. 

Koristite kartonske kutije

Dovoljno je da u  ostavi ima prostora za ogrev, ako se koristi, deo za odlaganje krupnijih stvari, a za ostatak će vam biti potrebne samo kartonske kutije.

Kartonske kutije mogu da vam posluže da odložite alat, neke stvari koje retko koristite, možda neko posuđe, bilo šta drugo, a da sve bude organizovano, lako za pronaći i bez ikakvog korova. Jednostavno se sve spakuje, kartonska kutija zatvori i na nju napiše sadržaj, a onda ste korov uklonili i stvari zaštitili od prljanja i propadanja.

Ne zaboravite cvetnjak

A onda, kada sve uredite, osigurate i opremite, zelenilo i cveće neka budu najlepši zadatak za kraj. Formiranje cvetnjaka, uređenog travnjaka daje onaj najvažniji šmek za potpuno uživanje svim čulima, zbog čega oni i jesu prva i najlepša asocijacija na prirodu i svaku vikendicu, gde god se ona pravila. 


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.