Ko provodi najviše vremena na društvenim mrežama?

Foto: Pixabay

Korisnici Interneta u proseku dnevno provedu oko 2 sata i 23 minuta na društvenim mrežama, ali u pogledu toga treba imati velike razlike među samim državama, piše Svetski ekonomski forum

Na oko polovini svetskih tržišta, koje je istraživao Global Web Index, upotreba društvenih medija se smanjila ili je planula u prvom kvartalu 2019. godine u poređenju sa podacima iz 2018. godine.

Žitelji zemalja u razvoju nastavljaju da provode najviše vremena na društvenim mrežama tokom jednog uobičajenog dana.

Ovo bi moglo da podstakne i otvaranje novih tržišta, gde uglavnom živi mlađa populacija, starosti od 16 do 24 godine, koja pokreće ekonomski i privredni rast.

Filipinci su najviše vremena proveli povezani na društvenim mrežama, posvećujući nešto više od četiri sata dnevno digitalnim tehnologijama.

Nigerijci su obično provodili više od tri i po sata dnevno na stranicama društvenih mreža, dok su Indijci i Kinezi svaki dan imali više od 2 sata.

Neka od razvijenijih tržišta pokazuju znakove porasta, na koje bi delom moglo da utiče starenje stanovništva u tim zemljama.

Tokom jednog tipičnog dana u Japanu, ljudi provode manje od sat vremena na društvenim mrežama.

Nemačka prijavljuje samo nešto veći broj korisnika društvenih mreža, u njoj korisnici Interneta svakodnevno provode na društvenim mrežama nešto više od sat vremena, dok je su u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama proveli oko dva sata dnevno.

Što se tiče Srbije, u okviru istraživanja koje je sprovedeno prošle godine, pod nazivom Social Srbija 2019, 95 odsto ispitanika, starosti od 13 do 64 godine reklo je da ima profil na nekoj od društvenih mreža.

Trećina ispitanika tada je rekla i da na Fejsbuku i Instagramu provodi oko pola sata dnevno.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara