Lutke koje liče na svoje vlasnike (VIDEO)

Foto: Nova ekonomija

Još od 1959. kada je nastala čuvena Barbi, lutke su uglavnom pravljene naglašenih atributa, manekenske građe, kao nasmejane dugokose lepotice.

Jedna mama iz Beograda odlučila se da napravi lutku bukvalno po svačijoj meri.

Ana je menadžerka prodaje u jednom beogradskom hotelu, a svoju kreativnost ispoljila je dizajnirajući jedinstvenu lutku “Ivku”, nazvanu upravo po ćerkama Ivi I Kaji. 

Svaka Ivka ima frizuru i stajling ponosnog vlasnika, a nijedna nema usta. Zašto objašnjava u videu idejni tvorac Ivke Ana Jovićević:

Ivka dol obučena je slično onome kome je i namenjena, a na vlasnika liči i po frizuri. Ana objašnjava kako Ivka nastaje:

"Prikupljanje materijala, izrada komada odeće, obuće, kose traje i po nekoliko dana. Svaki komad je autentičan i originalan. Najteže je pogoditi frizuru i nijansu boje kose budućeg vlasnika Ivke. Trudim se da koristim prirodne materijale kad god je moguće, a uz lutku se dobija i sertifikat o autentičnosti".

Ana dodaje da je imala veliku podršku supruga, dok su drugi ljudi sumnjali će Ivku iko hteti da kupi. 

Za sada, ovo je samo hobi, ali Ana planira da pomogne Ivki da osvoji svet jer veruje da ona to može. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (6)

 • Jwl

  Boze me sacuvaj....

 • foto

  Svaka cast zeni na kreativnosti, ali meni licno su ove luke jezive. Vise lice na vudu lutke nego na igracke sa kojima se deca igraju.

 • Barbi

  A zašto imaju oči a nemaju ni nos ni usta. Da li se deci pa i odraslima poručuje da treba da ćute i da budu lepe. Vide ali bolje da ne govore. Lutke su simpatične i sama ideja je dobra ali definitivno treba razmisliti o poruci koju šalju i vaspitnom efektu u tom smislu.

 • Ja

  Super, sem jedne stvari - uopste ali uopste nije normalno da lutka nema usta. Pricu o poistvecivanju mozete da prodajete nekome ko ima 3g mozga. Psiholoski uticaj bezizrazajnosti detetove igracke je porazavjuci. Nemojte to raditi!

 • Iva

  Originalno i prelepo! Idealan poklon!

 • MINA DJORDJEVIC

  Bravo za lutke! Bravo za ideju!