Foto: Pixabay

Naši nepotrebni mejlovi zagađuju prirodu

Foto: Pixabay
Kada bi punoletni građani Ujedinjenog Kraljevstva dnevno slali samo jedan i-mejl manje, ta država bi smanjila emisije ugljen dioksida za oko 16,500 tona, koliko se u atmosferu ispušta prilikom 81,000 letova od Londona do Madrida.

Kako se navodi u analizi energetske kompanije OVO Energy, Britanci šalju više od 64 miliona nepotrebnih mejlova, uglavnom ljubaznosti, zahvalnica i potvrda o primeljenim porukama.

Istraživači naglašavaju da ne traže od korisnika da budu nevaspitani ili neljubazni, ali su apelovali na 45 miliona građana Ujedinjenog Kraljevstva koji svakodnevno šalju mejlove da razmisle pre nego što elektronskom poštom pošalju „hvala".

OVO Energy je takođe kreirao softver koji prepoznaje kada je korisnik poslao potencijalno nepotreban i-mejl i koji ih upozorava na racionalniju upotrebu resursa.
 
Svetski ekonomski forum (WEF) prenosi da je istraživanje takođe zaklučilo da 49% Britanaca često šalje i-mejlove kolegama u istoj kancelariji. Uprkos tradicionalnoj ljubaznoti Britanaca, 71% njih je reklo da im ne bi smetalo da ne dobiju poruku kojom se iskazuje zahvalnost ako bi to pomoglo životnoj sredini.

PROČITAJTE JOŠ:


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara