"Najveći hitovi klasike i Holivuda" u Beogradu i Novom Sadu

Kaleidoskop media

Simfonijski orkestar "Makris" održaće Letnji gala koncert "Najveći hitovi klasike i Holivuda" u novosadskoj Sinagogi 4. septembra i Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine 5. septembra 2021.

Orkestar će nastupati pod dirigentskom palicom Predraga Goste sa Tamarom Rađenović, sopranom i solistkinjama Amaliom Miler (gitara), Anjom Petković i Lenom Lončar (violine). 

Oba koncerta počinju u 20 časova. 

"U dve koncertne večeri publiku u Beogradu i Novom Sadu očekuje uzbudljiv i dinamičan program sa odabranim numerama klasične i operske muzike, a magiju letnjih noći upotpuniće hitovi iz holivudskih filmova 'Sever i jug', 'Deset zapovesti', 'Da Vinčijev kod', 'Gladijator' i 'Povratak u budućnost'", navodi se u saopštenju organizatora. 

Na Letnjem gala koncertu "Najveći hitovi klasike i Holivuda" Tamara Rađenović će izvesti arije iz opera Šarla Gunoa "Romeo i Julija" i "Faust", Pučinijeve "La Boem", te Guastavinovu ariju "La rosa y el sauce".

Simfonijski orkestar "Makris" dobitnik je nagrade "Orkestar godine" od časopisa "Muzika klasika" i ima preko 60 muzičara. 

"Gostini koncerti ostavljaju veoma snažan utisak na publiku, a njegov talenat i energiju najbolje je opisao Kristijan Berzins, jedan od najvažnijih švajcarskih muzičkih kritičara koji je njegov nedavni operski nastup u Švajcarskoj ocenio sa pet zvezdica i napisao 'Gosta diriguje toliko dobro da ne možete a da ne poželite da i sami uđete u orkestarsku grupu'", piše u najavi koncerata. 

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarca i preko sajta tickets.rs. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.