Počeo 49. FEST

FEST

Ovogodišnji 49. po redu Međunarodni filmski festival - FEST održava se od 7. do 16. maja na četiri lokacije u Beogradu (Sava centar, Kombank dvorana, Dom omladine Beograda i Cineplexx galerija Beograd).

Ovogodišnji FEST-ov slogan "Povratak u budućnost" ima za cilj, pre svega, da ulije nadu da će u budućnosti bioskopske sale, kao nekada, opet biti pune.

Festival, u Sava centru s početkom od 19 časova, otvoriće film "Veliko iskopavanje" u kome glavne uloge tumače Keri Maglan i Ralf Fajns. 

Dobitnici počasne festivalske nagrade "Beogradski pobednik" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti su glumac Rade Šerbedzija i reditelj Puriša Đorđević kojima će nagrade biti uručene na otvaranju, kao i scenograf Miljen Kljaković Kreka koji će priznanje dobiti na zatvaranju ovogodišnjeg festivala.

Na svečanom zatvaranju 16. maja u 19 časova u Kombank dvorani, publika će moći da pogleda dokumentarni film "Kreka: Lovac na snove" o poznatom filmskom scenografu Miljenu Kljakoviću - Kreki, koji je dao neprocenjiv doprinos domaćem i svetskom filmskom stvaralaštvu.

Žiri glavnog takmičarskog programa čine glumac Igor Đorđević, reditelj Dane Komljen, grčki reditelj i scenarista Zacharias Mavroeidis, glumica Dubravka Kovjanić, i bosanskohercegovačka rediteljka Ines Tanović.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara