Praznici se bliže… Da li ste osmislili poklone?

Foto: pexels.com

Darivanje poklona za praznike nije samo kupovina i predaja određenih predmeta. Smatra se da su pokloni jedan od načina da prenesete osobi pažnju, ljubav, lepe želje i zahvalnost. 

Međutim, bez obzira koliko dobro da nekog poznajete, kupovina istih može da bude zaista komplikovana. Uglavom nastaju dileme: šta bi ta osoba volela da dobije? Šta ne zna da joj je potrebno, ali bi je oduševilo? Šta bi joj bilo veoma korisno..

U ovom tekstu potrudićemo se da vam predstavimo neke ideje koje vam mogu pomoći, a koje spadaju u kategoriju, šta osoba ne zna da joj je potrebno, ali bi joj bilo veoma korisno. 

Origano ulje za one kojima je potrebno jačanje imunog sistema

Ovo je jedan vrlo netipičan poklon, veliki koliko i komad nakita spakovan u odgovarajuću kutiju, ali takođe i odličan način da pokažete nekome da mu je stalo do njega i da mislite na njegovo zdravlje. Ulje divljeg origana predstavlja odlično sredstvo za jačanje imunog sistema i predstavlja prirodan način da se organizam ojača posle preležane bolesti. Takođe, ono ima dokazano protivupalno dejstvo i pomaže kod respiratornih problema, ali i protiv ešerihije, kandide, enterokoka, stafilokoka,.. ulje divljeg origana odlično je i za čišćenje kože pa je samim tim pogodno i za osobe koje se dugotrajno muče sa aknama ili drugim sličnim problemima. Uz ovaj poklon pokazaćete da mislite na opšte blagostanje osobe kojoj poklanjate origano ulje. 

Šta kupiti bebi?

Bebe spadaju u kategoriju koja svakako ne zna šta je to što joj možda treba, možda i u kategoriju kojoj još uvek nisu neophodni pokloni, ali većina roditelja želi da počne sa prazničnom tradicijom što je moguće ranije. Dakle, šta je to što možda nije potrebno vašoj bebi, ali će joj biti veoma korisno? Najčešće to mogu biti edukativne igračke… Ove igračke su odličan način da se beba zabavi, ali i da stekne neku onvu veštinu ili da vežba grafomotoriku. Sa druge strane, dovoljno boravka na otvorenom je svakako nešto što je neophodno svakoj bebi i važno je da joj u tim prilikama bude udobno i zato.. ukoliko vam vaša trenutna kolica više nisu zgodna, ako su glomazna, teška i izbegavate šetnje jer vam je prekomplikovano da izlazite sa njima napolje, onda je dobra ideja da uzmete “zajednički poklon” i da investirate u odgovarajuća kolica za vašu bebu. Na ovaj način, olakšaćete sebi izlaske napolje, a bebi ćete priuštiti udobne i češće šetnje na otvorenom.

Idealan poklon za Božić za starije osobe

Kada su su u pitanju pokloni za starije osobe, odabir savršenog poklona može biti podjednako težak kao i za bilo koju drugu kategoriju. Međutim, ako znate šta je to što osoba koju darujete voli (a to je najčešće njegova porodica) i ako pronađete nešto korisno da uklopite taj poklon imaćete idealan poklon za Božić, za novogodišnje praznike ili za bilo koju drugu priliku. Foto šolje sa fotografijom unučića mogu biti odličan izbor, zatim, prekrivači sa odštampanim uspomenama, ali i zajedničko vreme kao poklon koji će stariji možda najviše ceniti. Iznenadite ih bez razloga, napravite zajedno večeru, upišite kurs koji ćete pohađati sa njima ili jednostavno prošetajte zajedno. 


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.