Prvi plogging u Beogradu: Trenirajte i očistite okolinu

Foto: Pexels.com

Prvi plogging trening koji podrazumeva trčanje i skupljanje smeća, zakazan je za nedelju, 17. aprila u 9 časova kod Brankovog mosta sa novobeogradske strane, saopštio je Beogradski trkački klub (BRC). 

Kako kažu iz BRC, pozvani su svi zainteresovani za sport i zdrav život.

Beogradski trkački klub (BRC) koji organizuje ovaj trening, pozvao je sve zainteresovane za sport i zdrav život da se okupe u nedelju kod Brankovog mosta sa novobeogradske strane. 

Plogging je aktivnost koja podrazumeva kombinaciju džoginga i sakupljanja otpada tokom trkačkog treninga, a nastao je u Švedskoj. Ubrzo se proširio na druge zemlje Evrope, ali i SAD-a.

"Članovi Beogradskog trkačkog kluba i svi zainteresovani na Novom Beogradu od Brankovog mosta pa na dalje niz stazu i park, sa džakovima u rukama će osloboditi okolinu od đubreta i odraditi jedan fini lagani dodatni trening", kažu u BRC-u. 

Organizatori plogginga obezbedili su zaštitne rukavice i vreće za prikupljeni otpad.

Plogging potiče od švedske reči "plogga" i kombinacija je reči "podiži" i "trči", a opisuje aktivnost kojom se u toku trčanja skuplja smeće svuda kuda se prolazi.

Kako je nastao plogging

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.