Foto: Pixabay

Roditelji zabrinuti zbog uticaja društvenih mreža na decu

Foto: Pixabay
Univerzitet u Melburnu sproveo je istraživanje pod nazivom „Oko čega su zabrinuti roditelji u 21. veku", a jedna od briga, koju su roditelji naveli je briga oko emotivnog razvoja deteta i uticaja tehnologije i društvenih mreža na razvoj. 

Istraživanje je pokazalo da se brige roditelja mogu podeliti u četiri oblasti, a to su: socijalni i emotivni razvoj; uticaj društvenih mreža i tehnologije; troškovi života i domaćinstva; pristup kvalitetnom i priuštivom obrazovanju.  

Sveprisutna upotreba društvenih mreža je česta tema izveštaja u kojima se beleži rast anksioznosti, loše mentalno zdravlje i pojava nasilnog ponašanja kod dece, navodi se u istraživanju.  

Evo šta su rekli neki od roditelja:

„Zabrinuta sam zbog uticaja društvenih mreža na koima se promoviše nasilje, ismevanje, slike, lajkovi i dislajkovi, kao i strah od izopštenosti iz društva, koji se javlja kod deteta"

„Tehnologija je veliki problem, imam dete koje će sledeće godine napuniti sedam godina. On je razborito dete, ali ima zavist od tehnologije"

„Mislim da su pametni telefoni i ostala tehnologija proizveli više problema nego koristi, bilo nam je bolje bez toga"

„Način na koji je društvo postalo neosetljivo na druge i gde se neguje „kult sebe" je nešto što me jako brine, jer je to svet u kom će moje dete živeti"

Ceo tekst možete pronaći na OVOM LINKU.
Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara