Tajna Ikeinog najprodavanijeg stočića u Srbiji

Foto: IKEA Beograd

IKEA Beograd proslavila je nedavno treću godinu poslovanja u Srbiji. Među najprodavanijim Ikea artiklima u svojoj kategoriji je LACK stočić. 

Samo u poslednjih godinu dana prodato je 38.588 ovakvih stočića. 

LACK stočić

U asortimanu, odnosno, u ponudi na svim IKEA tržištima nalazi se još od 1979, a u Srbiji je dostupan od samog otvaranja – pre tri godine i par dana, kažu u ovoj kompaniji za Novu ekonomiju.

Delo je tima dizajnera koji su zaposleni u kompaniji IKEA of Sweden. 

Otkako je prvi put proizveden, dizajn se nije menjao, osim što je proizvodnja pratila tehnološki napredak, pa je LACK postajao sve lakši, izdržljiviji i – pristupačniji.

Dimenzije osnovnog modela stočića su 55x55x45 cm, a u međuvremenu je dobio i mlađeg (malo krupnijeg) brata dimenzija 90x55x45. 

Takođe, LACK serija (ili porodica) proizvoda proširena je policama karakterističnog jednostavnog izgleda, te se sve zajedno sjajno može uklopiti u gotovo svaki enterijer.

Takmičenje u brzom sastavljanju

Kako kažu u kompaniji, LACK je specifičan po tome što je izuzetno lagan, zahvaljujući tada revolucionarnoj tehnici izrade ploča stola od lakog i izdržljivog materijala koji se na engleskom zove board on frame, a koji se na srpski prevodi kao papirno punjenje u obliku saća.

LACK se veoma jednostavno i brzo sastavlja i rastavlja, a neretko se održavaju i takmičenja u brzom sastavljanju ovog stočića koji se može naći u doslovno milionima domova širom sveta i koji se redovno nalazi u 10 najprodavanijih artikala na svim IKEA tržištima.

Kad kupci sami biraju nogare

Stočić je naročito interesantan ljubiteljima hackinga – veštine kojom se nameštaju uz neznatne modifikacije daje namena drugačija od one koju je proizvođač zamislio, ili mu se menja dizajn bojenjem. 

Kupci umeju i da kupe nekoliko LACK stočića u različitim bojama i da im onda jednostavno zamene nogare i tako dobiju zabavniju varijantu.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara