Uskrsnuće Matriksa nije uspelo da probudi nosatalgiju

Foto:Promo

Ljubiteljima fantastike pred nove sezone Sage o vešcu sada je dostupan i četvrti deo filmske franšize Matriks, pod nazivom "Matriksa: Uskrsnuće". Holivudski blokbaster, u distribuciji Blitz Film & Video, se može pogledati u svim CineStar bioskopima.

Nakon 18 godina od izlaska poslednjeg dela Lana Vačovski (Lana Wachowski), rediteljka izgleda da nije uspela da probudi nostalgiju kod fanova, sudeći prema reakcijama nakon premijere, ali i recenzija na internetu.

Naočare za sunce su promenjene, a likovi sada imaju više tetovaža, ali to su najznačajniji pomaci, ocenjuje se u recenziji BBC-ja.

Film trenutno ima dve nominacije za Filmsku nagradu po izboru kritičara u kategoriji za najbolje vizuelne efetke i Kuirtija (Queerty) za "Next Big Thing". Podsetimo, prvi deo je od 51 nominacije osvojio čak 42 nagrade, među kojima su i četiri oskara.

Glavne uloge tumače Kijanu Rivs, Keri-An Mos, Jahja Abdul-Mejtin II i Džonatan Grof.

Koautorke Matriksa, Lana i Lili Vašovski, okvirno su zasnovale svoju distopijsku viziju na radovima francuskog akademskog filozofa Žana Bodrijara, pa je od Rivsa traženo da pročita pročita Bodrijarovu knjigu iz 1981. godine Simulakrum i simulacija kako bi se bolje pripremio za ulogu, piše BBC na srpskom.

Teško je bilo ponoviti uspeh prvog dela koji je izašao 1999. godine, iako su i drugi i treći deo izašli u istoj godini, 2003., nisu uspeli u tome. 


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.