Večeras, otkucaji srca postaju muzika

Foto: Radoje Đukić

Katarina Ranković, mlada pijanistkinja i doktorand na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, večeras će izvesti svoj performans Amplituda pod mentorskom palicom reditelja Gorana Markovića. Reč je o auditivno-vizuelnoj predstavi drugačijoj od svih koje ste dosad gledali.

Naime, Ranković je holterom snimila otkucaje svog srca. Nakon toga, najvažnije amplitude "izvlačila" bi iz holtera i davala mu auditivni momenat.

"Drugi segment ovog performansa je vizuelni. Tu pomažu Katarina Orlandić i Aleksandar Zajn. Pridružila nam se i diva Sonja Vukićević koja ima posebnu ulogu u performansu", objašnjava Ranković za Novu ekonomiju.Foto: Stefan Stević

I njena haljina je osetljiva na zvuke, a zanimljivo je to što Katarina Ranković na licu mesta improvizuje, pa je svaka izvedba drugačija od prethodne. 

Kako zvuči ljudsko srce kada se pretoči u melodiju, videćete u četvrtak, 5. maja  na neponovljivom performansu u Domu kulture Studentski grad od 20 časova.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.