Bolje "šareni" timovi, nego istomišljenici

Impacthub Beograd

PODCAST EP 01: Nataša Kažić
Nataša Kažić je stručnjak u marketingu sa preko 20 godina iskustva. Od Milana i rada u izuzetno kompetitivnoj kozmetičkoj industriji (Dior, Luj Viton), preko razvoja VIP Mobile mreže u Srbiji od njenog samog početka, do pokretanja sopstvenog startapa – Natašina perspektiva je dragocena, jer podjednako razume liderstvo top menadžmenta korporacije kao i pokretanje biznisa od nule. Upravo zato je ona prva gošća našeg podkasta. U ovoj epizodi pričale smo o liderstvu u različitim vrstama kompanija, kako startap postaje i ostaje relevantan kao i zašto opstanak startapa zavisi od odnosa sa korisnicima, a ne od prvobitne ideje.
PODCAST EP O1: Nataša Kažić
Nataša Kažić is an expert in marketing with over 20 years of experience. From Milan and working in the highly competitive cosmetics industry (Dior, Louis Vuitton), through the development of the VIP Mobile network in Serbia from its inception to launching its own startup - Nataša’s perspective is valuable, as she understands the leadership of the corporate top management as well as starting something from the beginning. That is why she is the first guest of out podcast. In this episode, we talked about leadership in different types of companies, how startup becomes and remains relevant, and why the survival of startups depends on customer relationships, not the original idea.
IZDVAJAMO:
04.25  Šta je to plemeniti cilj u biznisu? Ljudi kupuju ono što ti misliš,a ne ono što praviš. Odličan primer je Ilon Mask koji je umislio da je super heroj i stvarno se tako ponaša.

11.04  Zašto kad izađete iz korporacije i uđete u startap morate da promenite 
način liderstva. U korporaciji imate vojsku saradnika koja vas opslužuje, u startapu sve radiš. 

21.28  Biznis kompetencija je ključna u timu startapa. Često core timove u startapu čine diveloperi, ali barem neko od njih mora da razume korisnika na nivou potreba i navika. Bez toga ne možemo da procenimo tržište, koji nam je tržišni udeo, ciljna grupa, gde moramo da budemo bolji od konkurencije.

25.30  Tehnološki biznis je takođe dobio svoje futuriste. To nisu samo analitičari trendova, već konsultanti koji razrađuju korake da bi kompanija ostala relevantna.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara