Davidović (Wolt Srbija): Želimo da svi spakuju narudžbinu za 10 minuta

Foto: Impact Hub

powered by Sounder

Gost druge epizode podkasta "ExtraOrdinary Tuesdayje Đorđe Davidović, generalni menadžer kompanije za dostavu Wolt u Srbiji.

Razgovor je bio posvećen najvećim izazovima sa kojima se Wolt susreo tokom trenutne krize, kako na globlnom tako i na lokalnom nivou, ali i planovi za dalji razvoj poslovanja.

"Ono što sam shvatio da je jako važno u ovom poslu jeste da se stavite u cipele korisnika i razmišljati o tome šta njemu olakšava život. Uvek će morati da se napravi kompromis između toga šta vama interno odgovara, a šta je najbolje za korisnika. Pragmatičnost je krucijalna, a da citiram Čerčila, nemojte da dopustite da dobra kriza propadne. Ako imate dobru ideju, sada je vreme da je implementirate", kaže Davidović.

Najveći izazov tokom "korona krize" u Srbiji bilo je zatvaranje partnerskih restorana i smanjenje broja kurira, obzirom da je deo njih obustavio saradnju zbog celokupne situacije.

"Već posle dve nedelje smo nastavili saradnju sa većinom restorana. Kada razmišljate o našoj usluzi, mi zapravo predstavljamo dodatak, add-on ugostiteljima koji već imaju svoju klijentelu i hoće da iskoristi svoju kuhinju do maksimuma", objasnio je Davidović, i dodao da je Wolt uspeo da u najkraćem roku normalizuje svoj rad.

On je najavio i da je Wolt na globalnom planu počeo da se preusmerava da dostavu namirnica, a da je dugoročni plan da se adaptiraju za dostavu i druge robe koje bi interesovala potrošače.

"Trenutno pregovaramo i sa velikim trgovinskim lancima i sa lokalnim marketima. Wolt očekuje od svojih sadašnjih partnera da narudžbinu spreme i zapakuju za deset minuta. Ista vremena koja sada imamo sa restoranima želimo da postignemo sa trgovcima, cvećarama, apotekama", naveo je Davidović.

Wolt je osnovan u Finskoj 2014. godine, trenutno posluje u 22 zemlje širom planete i druga je najbrže rastuća kompanija u Evropi.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Miloš

    Odličan podkast sem što peku uši od stranih reči. Mogli su na engleskom da pričaju, koliko reči iz engleskog koriste.