ExtraOrdinary Tuesday: Važnije će biti dobre slušalice i Zoom nego kancelarija

Foto: Impact Hub

Gost nove epizode podkasta "ExtraOrdinary Tuesdayje Dušanka Ilić, serijska preduzetnica i ekspert za kreiranje onlajn zajednica.

Ilić je tokom razgovora objasnila kako je povećala produktivnost svog tima u doba korone, zašto se neće vraćati u kancelariju u klasičnom smislu i zašto nastavljaju da rade od kuće.

"Prvo što smo uradili kada se dogodila kriza ovih razmera, najvažnije nam je bilo zdravlje ljudi. Pogledaš ekipu koja radi svaki dan sa tobom i razmišliš šta je prvo što treba da uradiš... Iako ne znaš kako će kriza izgledati, znaš da su na liniji prvo ljudi pa tek onda posao", rekla je Ilić.

Ona ocenjuje da nije poznato kako će kriza dugoročno uticati na IT industriju, iako je kratkoročnovelikom broju kompanija uvećao prihode.

Dodaje i da se tim sa kojima trenutno radi prilagodio novonastalim slovima rada, a da je, za organizaciju, najavažnije da znate kada su vaše kolege onlajn.

"Morali smo da osposobimo radne jedinice, za ljude koji nemaju dva monitora, da obezbedimo alate za komunikaciju... Neke analogne processe smo jednostavno zaboravili, više ne postoje", kazala je Ilić. 

Razgovore sa preduzetnicima, osnivačima i vlasnicima biznisa vodi Pavle Krivokuća, partner i COO u Impact Hub-u.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara