Preko transmedia projekta do Berlina i Los Anđelesa

Impacthub Beograd

PODCAST EP 12: Igor Simić

Ovonedeljenu epizodu posvećujemo transmediji, a na tu temu razgovarali smo sa pravom osobom - Igorom Simićem! Igor je umetnik i osnivač transmedija studija pod nazivom Demagog studio

Transmedija je izraz koji znači pričanje priče (storytelling) putem različitih platformi putem digitalne tehnologije, a primer toga je nagrađivana video igra Demagog studija "Golf Club: Wastelend”.

U ovoj igri, bogati su napustili Zemlju usled ekološke katastrofe i naselili se na Marsu. Sada se povremeno vraćaju na ruiniranu površinu Zemlje da bi igrali golf uz zvuke Radija Nostaligija.

Igor kaže da se iz ideje za video igru razvio i soundtrack, pa radio program dostupan izvan igre, i nakon toga kratki animirani filmovi.

"Tako da vi u principu možete da odgledate jedan video, pa odigrate igru, pa u igri imate obrt, pa da pogledate drugi video koji nastavlja priču koja se završila u igri. Na taj način priča se linearno razvija”, kaže on.

Njihov uspeh je doveo do toga da prvi spot premijerno bude prikazan u Berlinu, a nakon toga su pozvani u Los Anđeles da održe predavanje na temu transmedije.

Poslušajte kako Demagog studio namerava da se etablira sa svojim intelektualnim vlasništvom i razviju svoju igru u animiranu seriju!

Za četvrti Meetup iz serijala "Digitalni Mediji 101” možete se prijaviti OVDE.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara