Vuk Nikolić, osnivač TruckTrack-a: Kasnili smo u odnosu na druge startape

Foto: Impact Hub

powered by Sounder

Impact Hab Beograd pokrenuo je novi podkast serijal u kome će sa osnivačima startapa i drugih IT kompanija govoriti o sopstvenim poslovnim neuspesima.

Gost prve epizode je Vuk Nikolić, softverski inženjer, preduzetnik i savetnik startupima koji su u ranim fazama razvoja. Nikolić je osnivač prvog, pravog srpskog startapa – TruckTrack, softverskog rešenja za navigaciju kamiona, optimizaciju potrošnje goriva, kao i optimizaciju papirologije koja prati poslovanje.

Nikolić je govorio kako se jedan ETF-ovac našao u svetu kamiona, kako je došao prve investicije, koje su to prve manje greške koje je pravio, a koje su dovele do toga da napravi one velike.

"Mi smo investitorima možda i bili zanimljivi, sa druge strane u poređenju sa drugim startapima smo kasnili u razvoju. Nama jeste bilo jasno šta treba da napravimo, ali proizvod nismo imali. Nismo znali kako da komuniciramo sa investitorima, koliko često treba da ih kontaktiramo, kao ni šta ih zanima. To je umalo na samom početku ubilo firmu", kaže Nikolić.

Razgovore vodi Pavle KrivokućaManaging partner i COO Impact Haba Beograd, koji je pozvao sve zainteresovane da sa budućim osnivačima podele svoje neuspehe.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara