Foto: Nova ekonomija

Britanci raspravljaju da li je Jafa kolač ili keks

Foto: Nova ekonomija

Jedna od žustrijih debata koja je ovih dana pogodila Veliku Britaniju podelila je tamošnju javnost na one koji slatkiš Jafu smatraju keksom i na one koji ga smatraju kolačem, piše Independent.

Sve je počelo 29. maja, kada se obeležava Nacionalni dan keksa i kada je „YouGov" je objavio statistiku o tome koji su omiljeni keksovi Britanaca.

Ovo istraživanje je sprovedeno na uzorku od 7.000 ispitanika koji su intervjuisani u periodu od maja, 2018. i aprila 2019. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Česi zabranili bacanje hrane!

Čokolada za Nobelovu nagradu

Nemačka je evropska kraljica čokolade

Prema dobijenim rezultatima istraživanja, čuveni slatkiš Jafa zauzeo je četvrto mesto u ovoj konkurenciji.

Međutim, kako su autori ovog istraživanja svrstali „Jaffa Cake" u keksove, to je razljutili i podelilo britansku javnost.

Oni koji su negodovali ovakvoj klasifikaciji kažu da „Jaffa Cake" ne treba da bude određen kao keks, već kao kolač, što i reč „Cake" u nazivu podupire, barem kad je reč o nazivu na engleskom jeziku.

Jafa se ovaj put ipak našla na keks-listi, a lidersku poziciju zauzeo je keks McVitie's Milk Chocolate Digestives, koga sledi Cadbury Fingers.

Treće mesto pripalo je Cadbury Milk Chocolate Digestives, dok se mesto ispod Jafe, na petom mestu našao McVitie's Original Digestives.

 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara