Café-Florian Venecija

Deset najslavnijih svetskih kafea

Café-Florian Venecija
Bez obzira da li ste novinar koji putuje po svetu i izveštavate o važnim događajima ili ste samo u potrazi za mestom gde ćete u miru popiti vaš omiljeni napitak, sigurni smo da negde na svetu imate svoj omiljeni kutak za ispijanje kafe, prenosi portal Lux life.

Čitava priča sa kafeima otpočela je još u 15. veku u Osmanlijskom carstvu, a negde krajem 17. veka preselila se i u Evropu, raširivši se kasnije i  na Ameriku. Kafići, kafei ili kafedžinice, postali su neizbežna mesta okupljanja, mesta žučnih debata ili druženja.

Kako su prve biljke kafe u Evropu, iz Otomanskog carstva stigle u 17. veku, ubrzo je napitak od njenih tamnih, preprženih zrna postao veoma popularan, pa su, po uzoru na tradicionalne kafedžinice u arapskom svetu, one otvorene i u svim većim evropskim gradovima. 

Preteče današnjih kafića odmah su postale omiljena mesta okupljanja aristokratije, slavnih pisaca, slikara, filozofa, političara i revolucionara.

Predstavljamo vam 10 najpopularnijih kafea na svetu.

VOGUE Café, Moskva
Od svog otvaranja u julu 2003. godine, VOGUE Cafe u Moskvi ostvario je izvanredan uspeh kombinujući klasičnu evropsku kuhinju sa ruskim uticajem. Uz zapanjujući dizajn enterijera, bele stolnjake, lepo cveće i kristalno staklo, ovaj kafić je simbol elegancije i stila.
VOGUE Caf%C3%A9

Oriole Café, Singapur
Orchard Road u Singapuru ima najveću koncentraciju šoping molova na svetu, pa je to idealno mesto za jednu kafedžinicu. Oriole Café će isprovocirati sva vaša čula čim zakoračite u prostor. Ovde ćete probati širok asortiman kafe kao i odlična peciva i kolače.
Oriole Caf%C3%A9

Antico Caffe Greco, Rim
Antico Caffé Greco u Rimu je otvoren davne 1760. i trenutno je najstariji bar u gradu i drugi najstariji u celoj Italiji. Nazvan je Greco po Grku koji ga je osnovao, a slavan je između ostalog i po tome što su ovde kafu ispijali Stendal, Gete, Lord Bajron, Franc List, a mnogi kažu i Kazanova.
Antico Caffe Greco

Grand Café Gambrinus, Napulj
Napulj ima svoj istorijski orijentir u svetu kafe sa kafeom Cafe Gambrinus, osnovanim davne 1860. godine i smeštenim odmah iza Palazzo della Prefettura. Nekada je bio mesto okupljanja intelektualaca i umetnika perioda Belle Epoque. Unutrašnjost je zapanjujuće svedočanstvo tog perioda.
Grand Caf%C3%A9 Gambrinus exterior

Emporio Armani Cafe, Dubai
Dubai je poznat po luksuzu i bogatstvu, tako da nije iznenađenje da je jedan od najelitnijih kafića na svetu upravo tamo. Emporio Armani Caffé nalazi se u jednom od najvećih šoping centara u Dubaiju. Dizajn je elegantan i jednostavan. Na meniju su italijanski specijaliteti poput svežih supa, salata i sladoleda.
Emporio Armani Cafe

Roberto Cavalli Café, Sen Trope
Kafe Roberto Cavalli u Sen Tropeu je interesantno mesto koje nudi veliki izbor tradicionalnih italijanskih jela. Tokom večeri ovo mesto pretvara se iz mirnog kafea u bar koji postaje življi. Enterijer mesta je veoma zanimljiv, a gostima je na raspolaganju i terasa sa prepoznatljivim Cavalli motivima.
Roberto Cavalli Caf%C3%A9 St. Tropez 1

Café de la Paix, Pariz
Unutar InterContinental Le Grand hotela u Parizu se nalazi Café de la Paix koji je konstruisao arhitekta Alfred Armand. Otvoren je davne 1862. godine i bilo je omiljeno sastajalište mnogih slavnih ličnosti kao što su Emil Zola ili kralj Edvard VII. Ovde su cene visoke pa računajte da za branč ovde možete platiti oko $85 po čoveku.
Caf%C3%A9 de la Paix

Bulgari Il Café, Tokio
Il Café je jedina Bulgari kafedžinica u čitavom svetu i nalazi se u Tokiju odmah pored luksuzne Bulgari juvelirnice. Poseduje klasičan italijanski karakter, rafinirani meni i besprekoran enterijer.
Bulgari Il Caf%C3%A9

Bloomsbury Café, Dubai
Bloomsbury Café u Dubaiju je nekakav miks kafeterije i poslastičarnice. Ovaj kafe je posebno ponosan na najveći kapkejk sa jestivim zlatom koji će vas oduševiti.
Bloomsbury Caf%C3%A9 Dubai

Café Florian, Venecija
Café Florian, je najstarija i najluksuznija kafedžinica na svetu. Postoji od 1720. godine,a danas podjednako funkcioniše kao muzej i kafe bar. Od kada je otvoreno, ovo mesto redovno su posećivali aristokrate, bogati trgovci, ambasadori iz čitavog sveta, veliki stvaraoci i umetnici koji su sate provodili u nekoj od šest sala u kojima sve miriše na luksuz. 
Caf%C3%A9 FlorianNovu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara