Foto: Asocijacija za afirmaciju žena (uz dozvolu)

Dr Vesna Bengin i zvanično "žena mercedes"

Foto: Asocijacija za afirmaciju žena (uz dozvolu)
Prof. dr Vesna Bengin, majka troje dece, doktorka nauka, profesorka na fakultetu i aktivan borac protiv odliva mozgova iz Srbije dobitnica je nagrade „She’s Mercedes" koju su dodelili Asocijacija za afirmaciju žena i Mercedes na zatvaranju ovogodišnje Nedelje inovacija.

Ova nagrada namenjena je inicijativnim, ostvarenim i inspirativnim ženama koje u Srbiji deluju na polju nauke i tehnologije.

Bengin je suosnivačica je Instituta BioSense (Institut za istraživanje i razvoj informacionih tehnologija u biosistemima), koji se fokusira na multidisciplinarna istraživanja naprednih IKT tehnologija i njihovih primena u poljoprivredi.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona je takođe koordinatorka je projekta H2020 ANTARES, koji je najbolje ocenjen na najprestižnijem pozivu H2020 Teaming. Cilj tog projekta je savremeni, evropski i tržišno-orijentisani razvoj Instituta BioSense.

Bengin je i dobitnica brojnih nacionalnih i međunarodnih nagrada, poput nagrade koju je dodelila Evropska komisija u okviru programa Marija Kiri za inovativnu Evropu – „Marie Curie Actions for an Innovative Europe: Excellence, Mobility and Skills for Researchers".

Pored toga, ona je autorka brojnih naučno-istraživačkih radova, a član je i grupe za nano i mikroelektroniku koja radi na razvoju najmodernijih senzora koji se primenjuju u poljoprivredi, prehrambenom sektoru i praćenju životne sredine.

AFA i Mercedes su na ovogodišnjem Sajmu automobila predstavili pokretanje društveno odgovorne inicijative radi promovisanja uspešnih žena, koje su u Srbiji angažovane na polju nauke i tehnologije.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara