FOTO: MojLepiPark

Festival Moj lepi park

Druženje, edukacija, zdrav način života i pozitivna energija na Novom Beogradu

FOTO: MojLepiPark

Festival Moj lepi park održaće se 21. septembra od 10 časova u Bloku 19a na Novom Beogradu.

On je zamišljen kao jednodnevni festival sa velikim brojem raznovrsnih aktivnosti i podaktivnosti. Glavni cilj
festivala je promovisanje projekta Eko oaza Blok 19a i ukazivanje na potrebu za više uređenih i oplemenjenih zelenih površina u gradovima, kao i promovisanje zdravog načina života u urbanim sredinama i zdravih životnih navika.

Neke od ključnih aktivnosti festivala su:

1. Ekološko – ornitološka radionica & Eko oaza Blok 19a, koja ima za zadatak da ukaže na značaj zelenila i ptica u urbanoj sredini. U okviru ornitološke radionice pored edukacije o značaju ptica, prepoznavanju vrsta, načinima hranjena, značaju drveća i niskog zelenila za njihovo gnežđenje i hranjenje u urbanoj sredini biće organizovana i praktična radionica pravljenja hranilica sa farbanjem i postavljanjem kućica za ptice.

2. Sportske radionice – Ovo će svakako biti najzanimljiviji deo festivala, bar za najmlađeposetioce. Badminton, Mini tenis, Mini basket, fudbal, odbojka i brojne druge sportske aktivnosti uz boravak na otvorenom garantuju nezaboravne trenutke druženja i zabave.

3. Onlajn kviz znanja &Eko oaza; sa nagradnom komponentom. Pored edukativno- informativnog karaktera kroz različite zadatke kviz će imati i ulogu da bliže poveže ciljnu grupu sa projektom Eko oaza Blok 19a.
Ljubitelji prirode, zdravog pogleda na život i zdravih navika, sve osobe sa pozitivnom energijom i vedrog duha dobro došle su na festival Moj lepi park da budu deo jednog kreativnog pogleda na zelenije sutra.

Festival je organizovala NVO Moj lepi grad u saradnji sa partnerima TSB – Teniski savez Beograda, KSS – Košarkaški savez Beograda, OŠ Laza Kostić i OŠ Jovan Dučić, a finansiran putem konkursa za civilno društvo Ministarstva zaštite životne sredine.

pošaljite komentar

Nema komentara