FOTO: Pixabay

Gala proslava 45. rođendana Helo Kiti

FOTO: Pixabay
Mačka crtanog filma Helo Kiti (Hello Kitty) dobija priznanje koje zaslužuje kroz posebnu grupnu izložbu na kojoj će učestvovati 100 umetnika iz celog sveta, piše Mymodernmet.com. 

Za 45 godina, Helo Kiti je osvojila srca i umove ljudi širom sveta. Ona je simbol ljubaznosti i prijateljstva i ima generacije fanova, a njena slika našla se na bezbroj proizvoda.

Los Anđelesova galerija Kori Helford galeriji (Corey Helford Gallery) biće domaćin Helo Kitinoj 45. rođendanskoj grupnoj izložbi u partnerstvu sa Sanrioom, matičnom kompanijom Helo Kiti od 29. juna do 3. avgusta.

PROČITAJTE JOŠ:

Velika izložba prikazuje niz interpretacija ilustrovane mačke i na taj način ispituje uticaj Helo Kiti na popularnu kulturu. Svaki umetnik spaja sliku o njoj sa svojim umetničkim stilom i vizuelnim jezikom.

Ponekad, kao u radu Kazukija Takamacua (Kazuki Takamatsu), slika Helo Kiti je prikazana tačno onako kako je mi poznajemo - slatka, detinjasta mačka koja ima mašnu na svojoj velikoj glavi. U drugim radovima, međutim, Helo Kiti je ponovo urađena na iznenađujuće načine.

Umetnica Kukula slika je kao bebu u veoma kitnjastom prostoru, u stilu rokokoa. Helo Kiti je relativno mala u poređenju sa celokupnom kompozicijom, ali ne možete propustiti njeno kultno lice.

Iako su umetnička dela Kukule i Takamacua potpuno različita, oba svedoče o tome kako je njen lik toliko ukorenjen u našem svetu da naizgled može postati bilo šta i bilo gde.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara