Prva knjižara slavnog brenda FOTO: Lux Life

Gucci otvara svoju prvu knjižaru u Njujorku

Prva knjižara slavnog brenda FOTO: Lux Life
Direktno inspirisan malim, kultnim knjižarama po kojima je Njujork prepoznatljiv grad, Gucci je odlučan da stvori prostor za sve književne duše, prenosi portal Lux Life.

Njujorški kvart SoHo je oduvek bio kreativno i inovativno središte Njujorka. Da li je to muzika, film, moda, umetnost ili književnost, samo najnovija, najkul i najoriginalnija mesta mogu se naći duž tih kaldrmisnih ulica. S tim na umu, Gucci je odlučio da otvori svoju prvu knjižaru, Gucci Wooster Bookstore u broju 63 u ulici Wooster.

Očekuje se da će knjige koje će se naći u knjižari imati za temu avangardnu umetnost i fotografiju. Devid Stretel, osnivač Dashwood Books knjižare na Menhetnu koja je specijalizovana za fotografiju, odabran je za izbor zbirke od oko 2.000 naslova. Dakle, ljubitelji mode mogu da očekuju i širok spektar naslova i publikacija, kao i retkih knjiga koje su u skladu sa aktuelnim inspiracijama Gucci i sezonskim projektima.

Gucci Wooster Bookstore će takođe imati impresivan izbor specijalizovanih časopisa o modi, kulturi, umetnosti, ilustraciji, dizajnu i fotografiji.

Knjižara će biti ukrašena restauriranim komadima nameštaja i nizom radova prijatelja Gucci brenda, kao što su Petra Kolins, Ari Markopulos, Rajan Mekginli, Martin Par i Florens Velč.

Za sve ljubitelje modne marke, Gucci Wooster prodaje i razne sitnice i poklone, uključujući platnene torbe, olovke i notese, koji će biti obeleženi novim Gucci "63 Wooster" dizajnom, kao i  zeleno-krem šablonom boja koje su zaštitni znak arhitekture tipične za SoHo.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara