Na izložbi su prikazani i predmeti iz kolekcija FIFA FOTO: Promo

Hyundai doveo FIFA Svetski fudbalski muzej u Moskvu

Na izložbi su prikazani i predmeti iz kolekcija FIFA FOTO: Promo

Hyundai Motor, zvanični partner FIFA Svetskog prvenstva 2018. u Rusiji, doveo je FIFA Svetski fudbalski muzej iz Ciriha u Hyundai Motor studio u Moskvi.

Jedna od glavnih atrakciji na izložbi je trofej Žila Rimea (Jules Rimet), po prvi put izložen izvan FIFA Svetskog fudbalskog muzeja. Izložba će biti otvorena od 9. juna do 20. jula 2018. godine.

Trofej Žila Rimea je bio originalni trofej FIFA Svetskog prvenstva u periodu od 1930. do 1970. godine. Bio je ukraden dva puta, jednom 1966. godine i drugi put 1983. godine u Brazilu, i od tada nikada nije pronađen. Ono što je ostalo od trofeja je njegovo originalno postolje, na kojem su upisana imena prva četiri pobednika FIFA Svetskog prvenstva i na njemu je postavljena identična replika izgubljenog trofeja.

Na izložbi su prikazani i predmeti iz kolekcija FIFA Svetskog fudbalskog muzeja, od prvog FIFA Svetskog prvenstva 1930. godine, pa sve do ovogodišnjeg. Posetioci ove izložbe mogu da vide fudbalske relikvije i otkriju priče igrača kao što su Pele, Dijego Maradona, Lav Jašin, Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo.

"Zadovoljsto nam je da u saradnji sa FIFA Svetskim fudbalskim muzejom, po prvi put otvorimo ovu posebnu izložbu u Hyundai Motor studiju u Moskvi, srcu Rusije, tokom FIFA Svetskog prvenstva 2018. u Rusiji", izjavio je Vonong Čou, direktor marketinga Hyundai Motor.

"Fudbalski navijači iz čitavog sveta mogu se radovati poseti mnogih atrakcija u Moskvi tokom FIFA Svetskog prvenstva 2018. Oni će biti u mogućnosti da dožive finale, ne samo na stadionima, već i na FIFA Fan Festu na Crvenom trgu, a zahvaljujući ovoj saradnji sa kompanijom Hyundai, i u FIFA Svetskom fudbalskom muzeju", izjavila je FIFA generalni sekretar, Fatma Samoura.

Hyundai je započeo saradnju sa FIFA 1999. godine i nastaviće sponzorstvo kao jedan od najvećih sponzora šampionata, pod nazivom Zvanični automobilski partner do 2022. godine.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara