Foto: Fondacija Ana i Vlade Divac

Izabrane dobitnice projekta “Odvažna”

Foto: Fondacija Ana i Vlade Divac
Šest ženskih preduzetničkih inicijativa podržano je programom ekonomskog osnaživanja "Odvažna!”, koji su pokrenule kompanije IKEA Srbija i Mastercard u saradnji s Fondacijom Ana i Vlade Divac. 

Finalistkinjama programa dodeljene su donacije u ukupnom iznosu od 4.200.000 dinara, a među prijavljenima bilo je 240 projekata.

Dobitnice će tokom narednih godinu dana dobiti finansijsku, stručnu i edukativnu podršku, a cilj projekta je bio da se mentorskim i edukativnim aktivnostima, kao i novim prilikama za poslovno umrežavanje one dodatno podrže.

PROČITAJTE JOŠ:

Hilde van Krikinge, direktorka korporativnih komunikacija i održivog razvoja u kompaniji IKEA Jugoistočna Evropa rekla je da je rodna ravnopravnost za kompaniju IKEA osnovno ljudsko pravo i da nije dovoljno podsticati je isključivo u sopstvenoj kompaniji, već da ova kompanija želi da doprinese osnaživanju ravnopravnosti u društvu.

Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard kaže da je osnaživanje žena i devojaka ključno za ekonomski rast, političku stabilnost i transformaciju društva, jer kada žene i devojke nisu dovoljno integrisane u sistem, globalna zajednica gubi veštine, ideje i perspektive koje su ključne u suočavanju sa globalnim izazovima i novim mogućnostima.

Direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac Ana Košel istakla je Fondacija postiže najbolje rezultate kada radi zajedno u partnerstvima s biznis sektorom i ovaj projekat predstavlja primer dobre prakse kako udruživanjem može da se utiče na kreiranje povoljnijeg okruženja za podršku ženskom preduzetništvu i većem učešću žena na tržištu rada.

Projekt "Odvažna” pokrenut je 1. novembra 2018. godine radi pružanja stručne i finansijske podrške ženama u preduzetništvu, posebno projektima koji doprinose ekonomskom osnaživanju žena u nerazvijenim sredinama, odnosno preduzetnicama koje pripadaju marginalizovanim grupama.


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara