Foto: Wikimedia Commons

Izložba o Nikoli Tesli u Budimpešti - Mind from the Future

Foto: Wikimedia Commons
U Tesla Budapest klubu svečano je otvorena izložba Nikola Tesla – Mind from the Future, inspirirana jednim od najvećih svetskih izumitelja, koju je kreativno oblikovala Helena Bulaja Madunić, piše hrvatski poslovni portal Lider.

- Čovijek s umom iz budućnosti, rođen u Smiljanu u Lici, ostavio nam je naslijeđe za sve buduće generacije i dotaknuo je cijeli svijet svojim izumima, a ova izložba zasigurno će ostaviti traga i kod mađarskih posjetitelja. Ponosni smo na ovaj projekt koji je samo u Zagrebu posjetilo više od 110 000 posjetitelja – izjavio je Krešimir Renzo Prosoli, glavni izvršni producent i CEO Real grupe, organizatora događaja.

PROČITAJTE JOŠ:

Uz kreativno vođstvo autorke i kustosa izložbe Helene Bulaje Madunić, direktora izložbe Saschu Machieda i produkcijski tim na čelu s Krešimirom Renzom Prosolijem, hrvatska izložba predstavila je radove renomiranih hrvatskih, mađarskih i drugih međunarodnih autora u multimedijalnom izložbenom spektaklu.

– Usavršili smo i rekreirali ‘Filmsku Fresku’ – imerzivnu prostornu instalaciju na 500m², koja će posjetiteljima omogućiti šetnju interaktivnim prostornim ‘filmskim’ iskustvom, kao inovativni format krosmedijskog pripovijedanja. Tako retro-futuristički imaginarij Teslinih vizija i kreacija, koji ujedno predstavlja i konceptualnu rekreaciju njegova zadnjeg patenta nudi posjetiteljima ulazak u jednu sasvim novu dimenziju suvremenoga umjetničkog stvaralaštva – izjavila je Bulaja Madunić.

– Lokacija bivše austro-ugarske prijestolnice bila je pokretač Tesline njegove nevjerojatne energije i želje za stvaranjem – dodao je Sascha Machiedo, direktor izložbe, industrijski dizajner i muzejski savetnik s više od 20 godina iskustva u umetničkim, kulturnim i poslovnim projektima i izložbama širom sveta.

Izložba će biti otvorena za javnost od 31. maja do 1. septembra 2019. godine.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara