Ilustracija, Foto: Pexels

Lego kocke će ubuduće biti „zelene“?

Ilustracija, Foto: Pexels
Danski istraživači sa univerziteta Aarhus pokušali su da nađu alternativu plastičnim Lego kockama koje bi se ubuduće proizvodile od zelenih, održivih materijala, piše CPH Online Post.

I sama kompanija Lego uključena je u ovo istraživanje za koje je izvojila skoro 134 miliona evra sa ciljem da razvije nove održive plastične proizvode koji bi bili podjednako kvalitetni i dugotrajni kao prethodni.

Tokom prošle godine, ovaj danski gigant lansirao je prve plastične proizvode napravljene od šećerne trske, a cilj kompanije je da do 2030. godine svi njihovi proizvodi, uključujući i ambalažu, budu održivi.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako objašnjava René Mikkelsen, portparol ove kompanije, Lego već 60 godina koristi plastiku u proizvodnji, ali ujedno želi da radi na unapređenju dugovečnosti svojih proizvoda.

Nalazi ovog istraživanja objavljeni su u naučnom časopisu Royal Society of Chemistry, a kako iz Lega kažu za CPH Online Post, alternativa se pokazala kao relativno postojana, ali da i dalje ima prostora za poboljšanje.

Oni dodaju da postoji rizik da se tokom istraživačkog procesa ni ne dođe do alternative, odnosno da se ona na kraju uopšte ni ne primeni.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara